DHL işçileri boyun eğmiyor!

Uluslararası taşımacılık şirketi DHL Express'in İstanbul - Bağcılar'daki Türkiye Merkez ofisi işçileri grevlerinin 23. gününde.

soL - İstanbul

DHL Express'te 9 işçi sendikalı olmak istedikleri için işten atıldı. Bunun üzerine Türk-İş'e bağlı TÜMTİS (Tüm Taşıma İşçileri Sendikası) grev kararı aldı. 17 Temmuz'dan beri grevde olan işçiler, bugün bir basın açıklaması düzenledi.

İşçiler adına basın açıklamasını yapan TÜMTİS örgütlenme sekreteri Muharrem Yıldırım, "DHL Express işçilerinin haksız, hukuksuz işten atılmalarına karşı başlattığımız mücadele devam ediyor. Bu mücadelede yalnız olmadığımızı biliyoruz. Öncelikle bugün bizlere desteğe gelen arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Türk-İş 1. bölge temsilcisi Adnan Uyar, Tek Gıda-İş Avrupa Yakası şube başkanı Turgay Koç, Belediye İş 2 No'lu şube başkanı Erol Özdemir, Deriteks'e bağlı işyeri temsilcisi arkadaşlarımız ve Türkiye Komünist Partisi temsilcisi arkadaşlara aramızda oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

'BİZE DİZ ÇÖKTÜRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

İşçileri haksız yere işten çıkaran patronu uyaran Yıldırım, "Bu mücadele yalnızca üyelerimizin ve sendikamızın size karşı vermiş olduğu bir mücadelenin ötesindedir ve bize karşı açmış olduğunuz savaşı kaybedeceksiniz. Dayanışmamız giderek büyüyor. Sizi işçilere karşı vermiş olduğunuz savaşa son vermeye çağırıyoruz. Baskılara, ayrımcılığa, işçileri mavi ve beyaz yakalı olarak bölmeye derhal son verin. İçeride çalışan arkadaşlar, kardeşlerim, yalnız olmadığınızı siz de biliyorsunuz. Durumumuzdan vazife çıkarmaya çalışan, kraldan daha çok kralcı olan yöneticiler de biliyor. İşçilerin ekmeğine taş koyma hevesinizden vazgeçin! Biz kazanacağız çünkü haklıyız. İşten atılan 9 arkadaşımız işlerine dönmeden, işveren çoğunluk itirazını geri çekmeden, toplu sözleşme imzalamadan bu mücadele bitmeyecek. Bize diz çöktürmelerine, boyun eğdirmelerine izin vermeyeceğiz!" ifadelerini kullandı.

HAFTADA 70 SAAT ÇALIŞIYORUZ AMA...

soL' a değerlendirmede bulunan DHL işçileri ise, "işyerinde 30 yaşını geçen herkes fiziksel yeterlilik sağlayamayacağı iddiası ile işten atılma tehlikesi yaşıyor. Haftalık 70 saatin üzerinde çalışmamıza rağmen mesai ücretlerimizi alamıyoruz" açıklamasında bulundu.

"İşveren beyaz yakalıların sendikalılaşma sürecine destek vereceğini öngörmüyordu. Beyaz yakalı işçilerin de sürece dahil olması ile sendika fabrikaya girdi" diyen işçiler, "Bunun üzerine işveren itiraz davası açarak sendikadaki imzaların sahte olduğu iddialarında bulundu ve 9 beyaz yakalı işçi olarak çeşitli bahaneler öne sürülerek işten çıkarıldık. İçerideki mavi yakalı arkadaşlarımızın da bizlere desteği sürüyor, bu nedenle moralimiz yerinde. Haklı mücadelemizin zafere ulaşacağını biliyoruz" ifadelerini kullandı.