Almanya’da dramın kitabı

Almanya’da eski eşi tarafından bıçaklanan Aylin Korkmaz yaşadıklarını kitaplaştırdı. Kitap Perşembe gününden itibaren raflarda yerini alacak.

2007 yılının Kasım ayında Almanya’nın Stutgart kentinde eski eşi tarafından bıçaklanan Aylin Korkmaz yaşadıklarını kitaplaştırdı. Kitabına “"Ich schrie um mein Leben" (Hayatım için haykırıyorum) adını veren Korkmaz aile içi şiddete maruz kalan kadınların sesi olmaya devam ediyor.

Korkmaz bu süreç içinde birçok televizyon programına katılarak yaşadıklarını anlattı. Tek suçunun kadın olmak olduğunu söyleyen Korkmaz kitabının geniş kitlelere ulaşmasını umut ediyor. Kitapta sadece saldırı dönemini değil Almanya’ya geldiği dönemi ve o dönem yaşadığı zorlukları da anlatıyor. Kitap şu an için sadece Almanca olarak okunabilecek.

1972 yılında Adana’da doğan Aylin Korkmaz, 17 yaşında aile zoru ile evlenip Almanya’ya göç etmiş. 2003 yılında eşinden ayrılan Korkmaz 2007 yılında eski eşi tarafından bir saldırıya uğramış yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanmıştı.

Kitabın arka kapağından
Şimdiye kadar Almanya’da yaşanan töre cinayeti olaylarından bu en hayret verici olanı çünkü mağdur yaşıyor, zar zor olsa da: Türk bayan Aylin Korkmaz, 30 yaşı başlarında, üç çocuk annesi, eski eşi tarafından Baden-Baden yakınlarında bulunan iş yerinde yüzüne ve vücudunun 26 yerine bıçak darbesi alarak yaralandı. Çok fazla kan kaybetti, doktorlar komadan çıkmasını mucize olarak yorumladılar. Sadece yüzü için 250 dikiş gerekiyordu. Hem fiziksel, hem de psikolojik olarak her zaman etkileri kaldı, Aylin Korkmaz hiçbir zaman yılmadı. »Terres des Femmes« (Alman Kadın Örgütü)’nden cesaret ve destek alarak insanlık için birşey yapıyor. Aylin Korkmaz konuşmaya cesaret edemeyen mağdurlar için ses olmak ve evlenmeye zorlanan kadınlara, onların bu durumdan kurtulmalarını sağlamak için destek olmak istiyor. Bu kitap bizim hayatlarımızla paralel olan korkunç hayatların bir örneğini sunuyor.

(soL - Dış Haberler)