TMMOB Sanayi Kongresi başladı

TMMOB tarafından düzenlenen yılda bir düzenlenen Sanayi Kongresi Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda başladı. Bu seneki kongrenin ana başlığı "Bölgesel Kalkınma Öncelikli İstihdam Odaklı Sanayileşme". Kongre yarın da devam edecek.

TMMOB tarafından yılda bir düzenlenen Sanayi Kongresi bugün Ankara'da başladı. Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongre yarın da devam edecek. Bu seneki kongrenin ana başlığı "Bölgesel Kalkınma Öncelikli İstihdam Odaklı Sanayileşme".

TMMOB adına kongreyi düzenleyen Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Ekber Çakar ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı'nın açılışını yaptığı kongrede bugün dünya ve Türkiye ekonomisinin genel değerlendirmesi, sanayide politikalar ve değişimler, sanayide teknoloji, enerji ve çevre, Türkiye sanayinde bölgesel eşitsizlik ve kalkınma önceliği başlıklı oturumlar düzenleniyor. Akşam saatlerinde gemi, maden, ziraat ve gıda mühendisleri odalarının bu sektörlere ilişkin alan araştırmalarının sonuçları sunulacak.

Kongre yarın da sanayide iş güvenliği ve istihdam sorunları, sanayide mühendisler ve mesleki eğitim, sanayide finansman, yabancı sermaye, kamu ve özel sektör yatırımları, günümüz sanayileşme politikaları ve alternatif öneriler başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek. Kongrenin kapanış oturumuysa sonuç bildirgesi taslağının da şekillendirileceği forum olacak.

(soL - Haber Merkezi)