Suriyeli muhalifler bunu da yaptılar: Ellerindeki mahkumları canlı bomba olarak kullanıyorlar!

Suriye'e Özgür Suriye Ordusu'nu bağlı olan "Tevhid Aslanları Tugayı" isimli bir grup, ellerinde bulunan mahkumları canlı bomba olarak kullanarak Suriye rejimine ait hedefleri yok etmeye çalışıyor.

Suriye'de Esad rejimi ile silahlı gruplar arasındaki çatışmalar devam ederken, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı "Tevhid Aslanları Tugayı" isimli bir grubun, elinde bulunan mahkumları Suriye rejimine karşı intihar bombacısı olarak kullandıkları belgelendi.

5 gün boyunca adı geçen tugayın faaliyetlerine tanık olan New York Times muhabirinin hazırladığı videoda görülen grup, yalnızca Esad rejiminin devrilmesini kabul edeceklerini söylüyor. Ayrıca bu "tugay"da 52 militanın bulunduğu belirtiliyor.

Bir kamyonun arkasına bomba hazırlayıp koyan silahlı grup, Halep yakınlarındaki bir ordu kontrol noktasına saldırı düzenlemeye hazırlanıyor. Silahlı grubun elinde, "Şebbiha"dan olduğunu iddia ettikleri bir mahkum var. İddiaya göre bu mahkum, cinayet işlediğini itiraf etmiş.

Daha önce kendisini ele geçirenlerden dayak yese de, videoda mahkuma iyi davranıldığı iddia ediliyor. Silahlı militanların Şebbiha olduğu edilen mahkuma sigara ikram ettiği, duş almasının önerildiği ve bir esir takası ile birlikte serbest bırakılacağının söylendiği görülüyor.

Daha sonra birisi mahkuma kafasına bir atkı sarmasını söylüyor. "Eğer korktuğunu fark ederlerse seni öldürürler" diyor. Bundan sonra, mahkumun gözünün bir bez ile bağlandığını, şehrin dışına götürüldüğü ve kendisine "yalnızca kamyonu askeri kontrol noktasına sür" dendiğini söyleniyor.

Ancak mahkumun bilmediği bir şey var: Sürdüğü kamyonun arkasında 300 kilogramlık bir patlayıcı bulunuyor! Silahlı grubun varsayımına göre, mahkum bomba yüklü kamyonla kontrol noktasına yaklaştığı zaman, uzaktan kumanda ile bomba patlatılacak ve kontrol noktası ile beraber mahkum da havaya uçacaktı. Yani mahkum, farkında olmadan bir intihar bombacısı olmaya zorlanmıştı.

Buna rağmen iyi haber: Silahlı militanlar uzaktan kumandanın düğmesine basıyorlar, ancak bomba patlamıyor. New York Times muhabiri ise o ana kadar muhaliflerin niyetinin farkında olmadıklarını iddia ediyor.

İşte o video:

(soL - Dış Haberler)