Suriye ordusu kiminle savaşıyor?

Suriye’de yaklaşık 1.5 yıldır süren çatışmalara ilişkin Rusya 24 kanalının hazırladığı belgesel “fazla söze gerek yok” dedirtiyor.

Suriye ordusu ve sivillerle 2 ay boyunca birlikte çekim yapan Rusya 24’ün film ekibi “Suriye Ordusu kiminle savaşıyor?”, “Silahlı muhalefet kimin için savaşıyor?”, “Ve neden bu kadar çok taraf bu çatışmayla ilgileniyor?” sorularına yanıt aradı.

Birçok sivilin öldürülmesini de konu alan belgeselde, Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip militanların ve birçok yabancı paralı askerin “muhaliflerle” birlikte savaştığını gözler önüne seriyor.

Halep’te bulunan El Hayat Hastanesi, okul ve şehir stadyumlarına yerleştirilen patlayıcılar sonuncuda birçok insanın hayatını kaybettiği saldırıya da yer veren belgeselde batı medyasının yalanları gözler önüne seriliyor.

Silahlı çetelerce Şam’da Hıristiyan Mahallesi hedef alan saldırı, çocukları ve sivil halkı hedef alan bombalı saldırılar, Suriyeli askerlerin de kaldığı hastanelerin havaya uçurulması, Alevilerin katledilmesi… belgesel bu gibi birçok olaydan kısa kesitler sunarken, silahlı çeteleri ABD, Fransa, İngiltere, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin desteklediğinin altını çiziyor.

İşte o belgesel

(soL - Haber Merkezi)