Sosyalizme geçişe hazırlanıyorlar

Venezuela'da çeşitli yerelliklerde birimlerin yeniden örgütlenmesini tartışmak üzere toplanan Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) üyeleri, 100.000 ila 200.000 arasında birimin örgütlenmesi kararı aldı.

Çeşitli yerelliklerde parti tabanının birimlerde yeniden örgütlenmesini tartışmak üzere düzenlenen 1556 toplantıya tüm ülkeden parti üyeleri katıldı. Toplantılarda, sosyalizme geçişi hızlandırmak amacıyla birimlerin örgütlenmesinin önemi vurgulanırken, bunların 20-30 kişiden oluşan fabrika, işyeri, okul, mahalle birimleri şeklinde örgütlenmesi konuşuldu. Şu an 300 olan birimlerin sayısının, PSUV'un 10 Ekim'de başlayacak olan ikinci ulusal kongresine kadar 100.000-200.000 civarına çıkartılması hedefleniyor.

Devrimci örgütlenmeleri güçlendirme ihtiyacının, Venezuela'nın devrimci sürece yönelik iç ve dış saldırıların yoğunlaştığı bir döneme denk geldiğini söyleyen Devlet Başkanı Hugo Chavez, "Devrimin ilerlediği ve yürüyüşünü hızlandırdığı zamanlarda saldırılar yoğunlaşır. Ben de ayağımı Bolivarcı devrimin gaz pedalında tutmaya devam edeceğim. Bu benim görevim ve kaybedecek zaman yok. Bizler bugün Venezuela'da gerçek bir sosyalist demokrasi kuruyoruz" dedi.
(soL - Dış Haberler)