Rusya'da El Kaide operasyonu

Rusya’da güvenlik birimlerinin ortaklığıyla düzenlenen operasyonda El Kaide bağlantılı radikal İslamcı örgüt Tekfir vel-Hicra üyesi oldukları iddia edilen 14 kişi yakalandı, çok sayıda silah, patlayıcı madde ve örgüte dair belgeler ele geçirildi.

(soL - Dış Haberler) Rusya İç işleri Bakanı polisin El-Kaide bağlantılı Tekfir vel-Hicra adlı radikal İslamcı grupla bağlantılı olduğu iddia edilen 14 kişiyi gözaltına aldığını ve Moskova’nın doğusunda yapılan baskında silahlar ve patlayıcıların ele geçirildiğini bildirdi.

Rusya Ulusal Haber Ajansı İnterfax’ın haberine göre görevliler Salı gecesi Federal Güvenlik Servisi ve Özel Görevli Polis Birimi OMON’un ortak yaptığı baskında 3 el yapımı bomba, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, çok sayıda tabanca, mühimmat, tüfek ve radikal islamla ilgili yazılı kaynaklar ele geçirdi.

Bu ayın başında, bir diğer şüpheli Tekfir vel-Hicra üyesi de iddialara göre Moskova’nın banliyölerinde, genç bir kadını radikal eylemler için görevlendirdiği esnada yakalanmıştı.

Ekim Ayı’nda da örgütün 2 üyesi Afganistan ve Pakistan’daki gruplarla çatışmadan döndükten sonra Tataristan’da bir terör saldırısı planlama suçuyla mahkum edilmişlerdi.

Salı günü yakalanan 14 şüphelinin uyruğu ya da hangi ülkenin vatandaşı olduklarına dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Tekfir vel-Hicra örgütü 1960’larda Mısır’ın Müslüman Kardeşler örgütüyle bağlantılı olarak kuruldu. Rusya Yüksek Mahkemesi tarafından 2010’dan itibaren yasadışı örgüt kapsamına alındı.