İsrail'i kınama bahanesiyle IRKÇILIK

İsrail'i kınamak için biraraya geldiğini ifade eden bir grup yaptığı açıklamada, Ermenilere kin kustu.

soL (HABER MERKEZİ) Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu adlı gruba üye bir grup, İsrail'in Filistin'e saldırısını ve Ermenilerden özür dileme kampanyası girişimcilerini protesto etmek için bir araya geldi. Protesto, ırkçı bir gösteriye dönüştü. "Bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler giremez", "Köpeklere giriş serbesttir" gibi dövizler taşındı.

Eskişehir'de bulunan Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu'nun Genel Başkanı Niyazi Çapa ve beraberindekiler, dernek binasında İsrail'i protesto etmek ve özür dileme kampanyası girişimcilerini kınamak üzere bir araya geldi. Çapa, yaptığı açıklamada, Ermenistan'da bazı işyerlerine "Türkler ve Köpekler Giremez" yazıları asıldığı iddiasında bulunarak, "Onlar bizi köpekle aynı kefeye koymuş, oysa biz köpekleri kucaklayarak onlardan daha değerli olduğunu gösterdik" dedi. Basın açıklaması sırasında kucaklarında bir köpek de taşıyan grup, ırkçı açıklamalarını şöyle sürdürdü: "1000 yıllık şanlı tarihimizde yüzümüzün kızaracağı hiçbir kötü miras bırakmayan şanlı ecdadımız adına Ermenilerden özür dilemek cüretinde bulunan sözde aydınlar, kulaklarını açarak beni iyi dinlesinler. Ermeni diasporasından aldığınız talimatla, haddinizi aşan, soysuzların, kansızların, kanı karışıkların, yapabileceklerini yaptınız. Osmanlı cihan devletinin emperyalistlere karşı yedi cephede çarpıştığı o dönemde, efendisine ihanet edip arkadan hançerleyen, işgal güçleriyle işbirliği yapıp insanına akla gelmedik mezalim yapan, 34 dış ülke temsilciliklerimizi kalleşçe şehit eden Ermenilerden bu necip millet adına nasıl özür dileyecekler?"

Irkçılığın bahanesi İsrail
Federasyon Başkanı Çapa, açıklamasına PKK'yi de dahil ederek durumu meşrulaştırma gayretine girerken, "PKK'yı destekleyen Batılıların, 30 bin şehidimizi, kadın, bebek demeden insanlık suçu işlediklerinden dolayı Türklerden özür dilemeleri gerekiyor. İslam düşmanı kan akıtıcılara kan emicilere Cenabı Allah belaların en büyüğünü versin. Akıttıkları kan içinde boğulsunlar" dedi.
Çapa ve beraberindekiler, açıklama sonrasında, federasyon binasının önünde, "Bu kapıdan Yahudiler ve Ermeniler Giremez" ve "Köpeklere giriş serbesttir" dövizleri ve kucaklarında bir köpek taşıyarak gazetecilere poz vermeyi de ihmal etmedi. Grup, "Ermenilerden özür dileme kampanyasına" tepki gösterdiklerini iddia ederek, Ermenilere yönelik nefret duygularını ortaya dökerken, basın açıklamasında İsrail'in Filistin'de yaptığı katliama çok kısa bir şekilde değinildi.