İsrail de Chavez'e taktı

Chavez'in İsrail Büyükelçisi'ni sınır dışı etmesinin ardından, İsrail basınında düzenli olarak Chavez'i anti-semitizmle suçlayan haberler çıkıyor.

soL (DIŞ HABERLER) Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in Gazze'deki katliam nedeniyle İsrail Büyükelçisi'ni sınır dışı etmesi, İsrail tarafından hazmedilemiyor.

İsrail yönetimi, önce Chavez'in "ilişkileri yeniden tesis etmek" istediğini basına sızdırdı. Ancak bu iddianın iki gün ardından, Chavez, bu kez İsrail ile bütün diplomatik ilişkileri keseceğini açıkladı. Cemaat liderinin iddiasıİsrail şimdi de Chavez yönetimin "anti-semitist" olduğundan bahsetmeye başladı. Pazartesi günü Kudüs'te düzenlenen Dünya Yahudi Kongresi'nde konuşan Venezuela Yahudi Cemaati lideri Abraham Levy Ben Şimol'ün, Chavez'i "anti-semitist" olmakla suçlayan konuşması, İsrail basınında geniş yer buldu.
Şimol, "bir dizi anti-semitist olay duymuşsunuzdur, fakat, bizim yaşadığımız yerde bu devlet başkanından ve medyadan geliyor" dedi. Hükümetin bu işin içine girmesiyle hayatın kendileri için daha da çekilmez olduğunu iddia eden Şimol'ün sözleri, İsrail basını tarafından, Chavez'in elçiyi kovma eyleminin gerçek nedeni olarak gösteriliyor. Her muhalif anti-semitist ilan edilebiliyor Chavez, yaptığı konuşmalarda, ülkesindeki Yahudi cemaatini, Venezuela'nın bir parçası olarak İsrail katliamına karşı hareket etmeye ve açıklama yapmaya çağırmıştı. İsrail'in Gazze'de işlediği suçların tırmanmasını protesto eden veya bu ülkeye karşı yaptırım için harekete geçen kuruluşlar, kişiler veya ülkeler, "anti-semitist" olmakla suçlanabiliyor. Hiçbir kesin tanımı yapılmayan anti-semitizmin, İsrail'in kendisine yönelik muhalefete karşı kullandığı siyasi bir argüman olduğu biliniyor.