İslami Cephe Montrö'ye katılmayacak

Suriye'deki büyük silahlı güçlerden olan İslami Cephe, Montrö'de yapılacak olan Suriye konferansına katılmayacağını açıkladı.

(soL - Dış Haberler) Suriye'deki birçok İslamcı çetenin bir araya geldiği çatı örgütü İslami Cephe, İsviçre'nin Montrö kentinde yapılması planlanan ve "Cenevre-2" olarak da bilinen Suriye konferansına katılmayacağını açıkladı.

Grup tarafından yapılan açıklamada, Çarşamba günü başlayacak görüşmelerin sonunda, pek de mümkün olmayan bir atılım gerçekleşse bile, bunun sahada uygulanmasının daha da zor olacağı vurgulandı.

Cephe'nin liderlerinden Ebu Ömer'in Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Suriye'nin geleceği sahadaki kahramanlıkla hazırlanıyor, cephe hatlarındaki kanla imzalanıyor içi boş konferanslarda, kendilerini bile temsil edemeyenler tarafından değil" dedi.

Batı destekli Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK), dün yaptığı toplantıda Montrö'ye katılma kararı almıştı.

IŞİD'den çağrı
Öte yandan, El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Ebubekir el-Bağdadi'ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayımlandı.

Bağdadi bu kayıtta, IŞİD ile çatışan diğer gruplara "el uzattıklarını" söyleyerek, birbirleriyle savaşmayı bırakarak "Nusayrilerle savaşmaya odaklanmak gerektiğini" söyledi.

"Nusyriler" ya da "Nusayri rejimi", El Kaidelilerin, Beşar Esad'ın Arap Alevisi kimliğine vurgu yaparak, Suriye yönetiminin bir "Nusayri devleti" olduğunu ima ediyor.