Hindistan'dan Gezi Direnişi açıklaması: ‘Türkiye halkının yanındayız’

Tüm Hindistan Barış ve Dayanışma Örgütü, Gezi Direnişi eylemcilerine gönderdiği mesajda “Erdoğan rejiminin” baskıcı politikalarını kınarken, Ortadoğu’da barışı ve istikrarı sağlayacak “yeni Türkiye” için verdiğiniz mücadelenin yanındayız dedi.

Tüm Hindistan Barış ve Dayanışma Örgütü (AIPSO), Türkiye halkının Gezi Direnişi’yle “gerici, baskıcı Erdoğan rejimine” karşı yürüttükleri mücadeleye ilgili bir dayanışma mesajı yayımladı.

AKP’nin Taksim-Gezi Parkı projesine karşı başlayan mücadelenin, kısa sürede tüm Türkiye’de “Erdoğan rejimine” karşı bir halk ayaklanmasına dönüştüğü belirtilen açıklamada, Gezi direnişçilerine destek ve dayanışma mesajları iletildi.

Erdoğan’ın iktidarı döneminde, Türkiye yönetiminin ABD’nin ve Batı emperyalizminin Ortadoğu’daki “en sadık müttefiklerinden biri haline geldiğini” belirten AIPSO, AKP hükümetinin, ABD’nin Büyük Ortadoğu projesinin hayata geçirilmesi için Suriye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışan “önemli bir aktör” olduğuna dikkat çekti.

Açıklama şöyle devam etti:

Bütün bu politikalar, Türk halkının iradesine rağmen, beraberinde ülkenin finansal, sosyal, kültürel ve siyasi yaşamının giderek faşistleşmesini ve İslamcılaşmasını getirdi.

Polisin Taksim Meydanı’ndaki göstericilere dönük vahşice saldırılarını kınarken, AIPSO, Türkiye halkının barış, laiklik, demokrasi ve Ortadoğu’ya barış ve istikrar getirebilecek yeni Türkiye mücadelesi ile dayanışma içinde olduğunu yineler.

(soL- Dış Haberler)