Somali’de iki şiddetli patlama

Somali’nin başkenti Mogadişu’da başkanlık sarayı yakınlarına bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi. İkinci bir patlama da kentteki bir emniyet binasının karşısında meydana geldi.

Dış Haberler

Somali’nin başkenti Mogadişu’da başkanlık sarayı yakınlarında bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi. İkinci bir patlama da başkentteki bir emniyet binasının karşısında gerçekleşti.

Başkanlık sarayı yakınındaki ilk patlamanın ardından Reuters’a konuşan polis şefi Muhammed Hüseyin bombalı bir aracın patladığını ve yaralı ve ölü sayısı hakkında bir bilgi vermek için henüz erken olduğunu söyledi. Polis saldırının arkasında kimin olduğunun henüz bilinmediğini de belirtti. 

Mogadişu’da ikinci bir patlama da ilk saldırıdan dakikalar sonra polise ait binanın karşısındaki Sayidka Oteli’nin önünde meydana geldi.

Patlamaların çok şiddetli olduğu belirtilirken yerel kaynaklar en az 35 kişinin öldüğünü bildiriyor.

Somali'de İslamcı Eş-Şebab örgütünün sıklıkla bombalı saldırılar gerçekleştirdiği biliniyor.

Güncelleme 15.40:

Eş-Şebab militanlarının patlamaların ardından içinde içişleri ve güvenlik bakanlıklarının bulunduğu hükümet binasına girdiği ve patlamalarda 17 kişinin yaralandığı belirtiliyor.  

Reuters, İslamcı grubun askeri sözcüsünün iki patlamayı da üstlendiğini ve militanlarının hükümete ait binaya girdiklerini ve hâlâ binada olduklarını söylediğini duyurdu.