Kremlin: İlişkilerin düzelmesi için şartlarımızı sunduk ama Türkiye adım atmadı

Putin'in basın sözcüsü Peskov, Türkiye ile ilişkilerin düzelmesi için yapılması gerekenleri sıraladı. Daha önce de bu şartları Türkiye'ye ilettiklerini belirten Peskov, şu ana kadar Türkiye'nin hiçbir adım atmadığını vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye ile ilişlerin düzelmesi için uçağın zararının telafi edilmesi, pilotun ailesine yardım edilmesini beklediğini söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin özür dilemesi ve Rusya'nın uçağını düşürmesinin yarattığı kayıpların tazminatını vermesi gerektiği söylemişti.

Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moskova ile ilişkilerin düzelmesi için atılacak adımlara dair yaptığı açıklamaları yorumladı.

Peskov, Rusya'nın özür ve yaşananların sebebinin açıklanmasını, vurulan Su-24 uçağının zararının telafi edilmesini ve hayatını kaybeden pilotun ailesine yardım edilmesini beklediğine dair Rusya Devlet Başkanı'nın sözlerini ve çeşitli düzeylerde yapılan açıklamaları hatırlatabileceğini ifade etti. Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu Devlet Başkanı'nın önderliğinde çeşitli düzeylerde gayet açık şekilde dile getirildi" dedi. Peskov, Türkiye'nin henüz bu yönde hiçbir adım atmadığını da vurguladı.

Erdoğan, Uganda ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada "Bir pilotun hatasıyla Türkiye’nin feda edilmesi düşündürücüdür" demişti.