Almanya Dışişleri Bakanı, yarın Türkiye'de İdlib'i görüşecek

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, yarın gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde İdlib konusunu gündeme getireceğini açıkladı. Maas 'İdlib'e yönelik askeri bir operasyonun insani bir felaketle sonuçlanabileceği'ni ileri sürdü.

Haber Merkezi

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yarın yapacağı Türkiye ziyaretinde İdlib konusunu gündeme getireceğini söyledi.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Maas, dün Berlin’de yaptığı açıklamada, “İdlib'de insani bir felaketin önlenmesi için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi. "Geçmişte Esad rejiminin nasıl bir vahşet uyguladığının” görüldüğü ifadesini kullanan Maas, Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib bölgesinde yaklaşık 3 milyon insanın bulunduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, "çok, çok ciddi bir durumla” karşılaşıldığını söyledi.

ALMAN HÜKÜMETİ KAYGILI

DW Türkçe'nin haberine göre, Alman hükümetinin sözcüsü de geçen hafta Berlin’deki olağan basın toplantısında, Suriye rejiminin İdlib’e yönelik geniş kapsamlı olası bir askeri harekatı konusunda endişe duyduklarını belirterek, bunun büyük insani bir felakete yol açabileceğini kaydetmişti. Askeri operasyon düzenlenmesi halinde yüzbinlerce sığınmacının Türkiye sınırına yakın bölgelere akın edebileceğini belirten hükümet sözcüsü, Rusya'ya yaptıkları çağrıyı yineleyerek, Suriye hükümeti üzerinde etkisini kullanmasını, askeri gerilimin tırmanmasının engellenmesini istemişti.

TUTUKLU ALMAN VATANDAŞLARI DA GÜNDEME GELECEK

Maas, dışişleri bakanı sıfatıyla Türkiye’ye yapacağı ilk ziyaretinde yarın Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya gelecek. Bakan Maas’ın, Perşembe günü de Çavuşoğlu ile birlikte İstanbul’da Alman Lisesi’ni ziyaret ederek, lisenin kuruluşunun 150’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek törene katılması planlanıyor. Maas, geçen hafta Viyana’da yaptığı açıklamada, Türkiye’deki temasları sırasında Türkiye’de tutuklu Alman vatandaşlarının durumunu da gündeme getireceğini açıklamıştı.