ABD Dışişleri Bakanı Putin ile görüşecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmek üzere Rusya'ya geldi. Gezi sonrasında Kerry'nin Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Rusya'nın Soçi kentine ulaştı. Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ve Sergey Lavrov ile görüşecek olan Kerry'nin iki yıldır ilk kez Rusya'ya geldiği belirtilirken, İran, Suriye, IŞİD, Yemen, Libya ve Ukrayna sorunlarının konuşalacağı söyleniyor.

Kerry ve Lavrov'un öncelike İkinci Dünya Savaşı'nda ölenleri anmaya gideceği söylenirken, görüşmenin sonrasında Lavrov'un basın konferansı yapması bekleniyor. Ukrayna krizi konusunda görüşmelerin sonuç verip vermeyeceği merak edilirken, ABD tarafının Minsk anlaşmasının uygulanması gerektiğini vurgulayacağı aktarılırken, Kerry'nin Rusya'nın ardından Antalya'ya gelerek, burada Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile görüşmesi bekleniyor.

Kerry'nin Türkiye gezisi sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşeceği belirtiliyor.