Vakit, eczacıları da Ergenekoncu yaptı!

Sağlık hakkını savunmak da Ergenekonculuk oldu. Vakit yazarı Serdar Arseven "sol takımın elindeki" dediği Türk Eczacıları Birliği'ni "eczacı hakkı, hasta hakkı" gibi kavramlarla "Ergenekonculuk" yapmakla suçladı.

soL (HABER MERKEZİ) Vakit gazetesi yazarı Serdar Arseven, 21 Aralık'ta Ankara'da miting yaparak taleplerini dile getiren ve sorunlarına çözüm getirilmemesi durumunda sigortalıların ilaçlarını karşılamayacaklarını açıklayan Türk Eczacıları Birliği'ni hedef gösterdi.

Arseven, eczacılarla hükümet arasındaki ilaç krizini bütün yönleriyle ele almayı vaat ettiği yazısının dün yayınlanan 1'inci bölümünde, önceki gün Meclis'te Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile "uzun uzadıya" konuşma fırsatı bulduğunu yazdı. Akdağ'la yaptığı görüşmeden çıkanlara bir sonraki yazısında yer vereceğini belirten Arseven bu görüşmeden çıkanların Ergenekon zihniyetiyle birebir ilgisi olduğunu iddia etti.

"Eczacılar ne istiyor? Dertleri ne? Batıyorlar mı çıkıyorlar mı" diyerek eczacıların SGK'nın teknik altyapısının çalışmaması, mevzuatın sürekli değişmesi ve ilaç firmalarının iskontolarının eczacıya getirdiği yük gibi sorunları sıralayan Arseven, bu sorunları yaşayan eczacıların "hükümete vurmak gibi bir derdi" olmadığını yazarak "sol takımın elindeki", "eczacıları sözde temsil eden" diye nitelediği TEB'e Ergenekoncu yakıştırmasında bulundu.

Bir sonraki yazsında yer vereceği Sağlık Bakanı Akdağ ile yaptığı görüşmeden çıkan "bilgi"lerin Ergenekon zihniyetiyle birebir ilgisi olduğunu iddia eden Arseven şu ifadeleri kullandı: "Vereceğimiz bilgilerin, 'Ergenekon' zihniyetiyle de birebir ilgisi var!.. 'Millet karşıtı' ve 'ideoloji bağımlısı' bir zihniyetin, 'Eczacı hakkı, hasta hakkı' gibi büyük lafları siper alarak ne gibi 'işlerle" uğraştığını ortaya koyduğumuzda... 'Devlet, bayrak, cumhuriyet, laiklik' gibi kavramların arkasına sığınarak darbe ortamı hazırlamaya çalışanlarla, sağlık alanıyla irtibatlı 'kavramların' gerisinde iş bitirenlerin 'farksızlığını' gözler önüne sermiş olacağız."

Nâzım Hikmet 107 yaşında

BİZ

kulede bir başına bir adam oturur
önünde milyonlarca düğme var
düğmenin birine bastı mıydı
bizlerden biri ya kolunu kaldırır
ya adam öldürür
ya çişini eder

tereci tere satar
biz vatan satarız

biz kurşuna dizeriz düşünceyi
hiçbir şey düşünmiyeceksin
hatta hiçbir şey düşünmediğini bile

bir ilacımız var bizim
şırınga ettik mi insana
istediğimizi söyletiriz

biz insan eti yeriz
pek güzel oluyor nohutlu yahnisi

ucu kurşunlu kırbaca pek meraklıyız

kapıya şapkanı as
gir içeriye
yat karımızla
biz görünce şapkayı
döner gideriz rahatsız olmayın diye

çocuklarımız
kıçlarına etiket yapıştırılır
piçhanelerde yetiştirilir

yatağa yatmadan
yastığın altına bak
oraya girmiş olabilir bizlerden biri

geçenlerde güneş tutuldu ya
bu fesatlığı da biz yaptık
propaganda kuvvetiyle

en iyisi bizi asmak
bizi kesmek
hapislere atmak bizi
bizi atomlamaktır

Nâzım Hikmet