Uras: Ordu eleştirilebilir, eleştirilmelidir

Ufuk Uras, yaptığı yazılı açıklamada ordunun eleştirilebilir olduğunu ve eleştirilmesinin de gerekli olduğunu belirtti. Uras, Mili Savunma Bakanı'nı ve Başbakan'ı da eleştirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, yaptığı yazılı açıklamada Genelkurmay Başkanı'nın açıklamasını ve hükümetin tavrını eleştirdi. Eleştirinin, ancak cunta rejimlerinde yasak olduğunu anımsatan Uras, "Ordu eleştirilebilir ve eleştirilmelidir. Dünyanın hiçbir ordusu hatasız olmamıştır. Genelkurmay'ın ilk tutumunun kabul edilebilir bir yanı yoktur" dedi.

"Türkiye zor günler yaşıyor ve ölümlerin verdiği acı aklımızı ve sağduyumuzu yitirmemize yol açmamalıdır" diyen Uras, Türkiye'nin "hamasetten, kan dökülmesinden ve şiddetten bıktığı"nı belirtti. "Toplumu susturarak, konuşanları ve yazanları tehdit ederek" 25 yıldır süren çatışmanın sona erdirilemeyeceğini belirten Uras, "25 yıldır süren ve on binlerce yurttaşımızın öldüğü bir konuda konuşmayacağız da ne konuşacağız?" dedi.

Milli Savunma Bakanı'nın suskunluğunun ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisinin sivil ve demokratik anlayışla ilgisi olmadığını belirten Uras, "Türkiye toplumunu, hukuk ve demokrasi yoluyla doğruları arayan bir toplum olmaktan uzaklaştırma çabalarının kimseye yararı olmayacaktır" dedi.