Sosyal devleti AKP yaratmış

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “cumhuriyet devletinin sosyal niteliğini somut projelerle hayata geçiren ilk iktidar” olduklarını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AKP'nin sosyal devleti hayata geçiren ilk parti olduğunu savundu. Yazıcı bunu, Adapazarı Belediyesi'nce Korucuk Mahallesi'nde yapımı tamamlanan "İdeal Kent Konutları"nın açılışında söylediği için, ideal kent konutlarının da ilk defa AKP tarafından yapıldığı yorumları yapıldı.

İktidar olarak sosyal politikalara çok önem verdiklerini söyleyen Yazıcı, "Türkiye'yi değiştireceğimizi, Türkiye'de her alanda dönüşüm gerçekleştireceğimizi söyledik. Milletin gündemiyle hükümetin gündemini birleştirip dediklerimizi yaptık. O günden bu yana bütün faaliyetlerimizi ölçüp biçip tartın, söylediklerimizin zemini üzerinde yürüdüğümüzü göreceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. İş üretmeyenler, sosyal devlet niteliğini bir yana bırakıp başka şeylerden dem vurur. Somut projelerle cumhuriyet devletinin sosyal niteliğini hayata geçiren ilk iktidarız. 'Bunu yaparken sessizlerin sesi olacağız, kimsesizlerin kimsesi olacağız, hiç kimseyi aç açıkta, soğukta, karda kışta, bırakmayacağız' dedik. Bu anlayışla yürüyoruz" şeklinde konuştu.

Hayati Yazıcı, AKP'nin sosyal devlete verdiği önemi, kömür yardımlarını savunarak gösterdi.

"Sosyal devlet vatandaşını ısıtmak zorundadır" diyen Yazıcı, "Vatandaşı karda, kışta, sokakta bırakan devlet yönetimlerinin halkın nezdinde vicdani sorumlulukları vardır. Onun için, vatandaşımız ısınamıyorsa, ısınma imkanı yoksa onu ısıtacağız. Bugünkü imkanlar kömürle ısıtmamıza el veriyor. Kömürle yapıyoruz" dedi. Doğalgaz zammına değinmeyen Yazıcı, "vatandaşa kömür vermeseler vatandaşın tezek ya da odun yakacağını, ormanı keseceğini veya kaçak elektrik kullanacağını" belirtti.

Yazıcı, yine sosyal devlet uygulamalarına örnek olarak TOKİ'yi gösterdi. Yazıcı, Türkiye'nin her yanında TOKİ'nin şantiyelerinin olduğunu vurguladı.

Sinerjileri milletten
Millete hizmet için siyaset yaptıklarını, siyaseti millete hizmet etme, milletin sorunlarını çözme olarak algıladıklarını kaydeden Yazıcı, sinerjilerini milletten aldıklarını, bu sinerjiyle gece gündüz demeden yurt içi ve dışında çalıştıklarını söyledi.

Hiç yanlış yapmadılar
Hayati Yazıcı, sosyal devlete sağlık alanında yaptıklarını örnek göstermekten de geri durmadı. Yazıcı, "Bütün sağlık ünitelerini birleştireceğimizi söyledik ve yaptık. Bu alanda bütün sorunlar bitti demiyoruz ama iyi yoldayız. Zaten bütün sorunları çözdüğümüz iddiasında değiliz. Hep doğru şeyler yaptık. Bu kadar icraat yapıp yanlış bir iş yapmamak da önemli bir meziyettir" dedi.