Seçimlerde yine kavga var

29 Mart’ta olduğu gibi yenilenen seçimlerin gerçekleştiği birçok yerde de yine kavga çıktı. Bir beldede seçimler yine iptal edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde çeşitli nedenle iptal edilen yerlerde yenilen seçimlerde birçok yerde olaylar çıktı. Açıklanan seçim sonuçlarına göre bir beldede seçimler yine iptal edildi.

YSK'nın 29 Mart 2009'da yapılan seçimlerde iptal ettiği 30 belediye başkanlığı, 11 beldede belediye meclisi üyeliği, 220 köy ve mahallede muhtarlık, 88 seçim bölgesinde ihtiyar heyeti seçimi dün yapılan seçimlerle yenilendi. Birçok seçim bölgesinde 29 Mart'ta olduğu gibi yine olaylar çıkarken, yaralanlar oldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Girmeli beldesindeki oy kullanma işlemi sırasında AKP'li ve DTP'li iki grup arasında yaşanan kavganın ardından kavgayı ayırmaya çalışan üç asker yaralandı. Taşlı sopalı kavganın ardından iki kişi gözaltına alınırken, oy kullanma işlemine bir süre ara verildi.

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde oy kullanma işlemi sırasında iki grup arasında çıkan kavgada da bir kişi gözaltına alındı. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde oy kullanma işlemi sırasında MHP'li sandık görevlilerinin bir gence baskı yaptıkları iddiası nedeniyle AKP ile MHP'li iki grup arasında çıkan kavganın ardından Kaymakam Mehmet Akçay olay yerine geldi. Akçay, oyunu kullananlardan, okul bahçesinde beklemeyerek evlerine gitmelerini ve istirahat etmelerini isterken, ''Kimseye baskı yapılmasın, oy namustur" dedi.
Kaymakamın konuşmasının ardından iki grup arasında yeniden kavga çıkarken çevik kuvvet kavgayı ayırdı.

Denizli'nin Çal ilçesine bağlı Selcen beldesinde tekrarlanan belediye başkanlığı seçiminde de kavga çıktı. Oy verme işlemi sürerken sağlık ocağının önünde CHP'li ve AKP'li iki grup arasında tartışma çıkarken olay yerine gelen jandarma ekipleri bir kişiyi gözaltına aldı.
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi Ayran beldesinde de yenilen seçimlerde çeşitli gerginlikler ortaya çıkarken, beldede oy kullanılan okulların çevresine robokoplar yerleştirildi.

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Gülşehri beldesinde seçim ise iptal edildi. Gülşehri'nde gerçekleştirilen mini seçimde "yine" olaylar çıktı. Olaylar üzerine beldeye giden Sorgun İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Ağın, 403 seçmenin bulunduğu Hoşumlu Mahallesi'ndeki sandığın kırılarak oyların yırtıldığı tutanakla tespit etti. 866 seçmenin bulunduğu beldede tahrip edilen 403 oyun seçim sonucunu değiştirebileceği gerekçesiyle seçimin iptal edildiği bildirildi.

Seçim sonuçları
Birçok yerde olayların çıktığı seçimlerin sonuçları da resmi olmayan sonuçlara göre açıklandı. Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Gülşehri beldesinde seçim iptal edilirken, AKP 12, CHP 10, DP 3, MHP 2, DTP 1 ve Anavatan Partisi 1 belediye başkanlığı kazandı. Sandıktan çıkan sonuçlara göre yeni belediye başkanları şöyle:

* Akyazı (Sakarya): Yaşar Yazıcı (AKP)

* Koçarlı (Aydın): Cengiz Şen (CHP)

* Şarkikaraağaç (Isparta): Mevlüt Özdemir (AKP)

* Mecitözü (Çorum): Selçuk Aksoy (CHP)

* Ağın (Elazığ): Mustafa Yentür (AKP)

* Yapraklı (Çankırı): Hasan Basri Avşar (MHP)

* Kadışehri (Yozgat): Davut Karadavut (AKP)

* Kaldırım (Adana- Yumurtalık): Refik Şen (DP)

* Çakırhüyük (Adıyaman- Besni): Hasan Özdemir (CHP)

* Özburun (Afyonkarahisar- Bolvadin): Hasan Boyracı (CHP)

* Camili (Aksaray- Ağaçören): Hayrullah Şahan (AKP)

* Sultanhanı (Aksaray- Merkez): İsmet Sarı (CHP)

* Bağarası (Aydın- Söke): Salih Özdemir (DP)

* Selcen (Denizli- Çal): Mehmet Atılsın (CHP)

* Salkım (Gaziantep- Nizip): Ahmet Sönmez (AKP)

* Duroğlu (Giresun- Merkez): Murat Kılıçaslan (AKP)

* Tekke (Gümüşhane- Merkez): Gürsel Şeyhoğlu (AKP)

* Dadaloğlu (Kayseri- Tomarza): Hüseyin Eker (CHP)

* Köseli (Kırşehir- Çiçekdağı): Mehmet Sağlam (DP)

* Engili (Konya- Akşehir): Karatay Selçuklu Şehirli (AKP)

* Fırdan (Kütahya- Gediz): Hüseyin Kalaycı (AKP)

* Girmeli (Mardin- Nusaybin): Ömer Altun (DTP)

* Yalı (Muğla- Bodrum): İsmail Altındağ (Anavatan)

* Seki (Muğla- Fethiye): Veli Yıldız (CHP)

* Kızılca (Niğde- Bor): İbrahim Gülümser (CHP)

* Aslancami (Ordu- Fatsa): Mustafa Yazıcı (CHP)

* Kuruduru (Sakarya- Karasu): Mehmet Alemdar (MHP)

* Ayran (Şanlıurfa- Birecik): Selahattin Alpay (AKP)

* Gürbulak (Trabzon- Merkez): Kemal Çoban (AKP)