Marmaris’te ABD savaş gemisi

ABD'nin dünyanın her köşesine tehdit taşıma aracı olarak kullandığı savaş gemilerinden biri Marmaris'e demirledi. Marmaris'te huzurevine de bir ziyaret eden gerçekleştiren ABD askerleri moral ve tatil için burayı seçmişler.

soL (HABER MERKEZİ) İran Körfezi'nde görev yapan ABD donanmasına ait "CG58 USS Phlippie Sea" adlı gemi, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nın limanına demirledi.
İlçede 4 gün kalacak gemide görevli askerlerden bazıları ABD Ankara Ataşesi Yarbay David Renberg ile Marmaris Belediyesi Huzurevini ziyaret etti.

ABD Ankara Ataşesi Yarbay Renberg, askerlerin 4 aydır denizde olduklarını belirterek, "Gemideki 400 asker, 4 gün boyunca burada dinlenecek. Görevimizi bitirdik ve Amerika'ya dönüyoruz. Dönüş yolunda askerlere moral ve tatil olması için Akdeniz de sadece iki limanda ziyaret düşünüldü. Biz de gemide bir anket yaptık ve askerlerde Marmaris'i tercih etti. Çünkü Marmaris ABD donanması içinde en çok bilinen yer. Daha sonra buradan hareket edecek olan gemi Hırvatistan'ın Siplit limanına uğrayacak ve oradan da Amerika'ya dönecekler" dedi.

ABD savaş gemileri geçtiğimiz aylarda da Marmaris'e demirlemişler ve Muğlalı yurtseverlerin yoğun protestosuna maruz kalmışlardı.