JİTEM'ci değil öğrenci gözaltında

Kendilerini fotoğraflayan JİTEM mensubunu alıkoyan ve görevlilere teslim eden ODTÜ'lüler yine gözaltılara maruz kaldı.

soL (HABER MERKEZİ) ODTÜ'de 11 öğrenci gözaltına alındı. Sabah saatlerinde yurtlara ve öğrenci evlerine baskın düzenleyen kolluk kuvvetleri Sosyalist Gençlik Derneği üyesi 11 öğrenciyi gözaltına aldı.

Bu yılın Ocak ayında kendilerini görüntüleyen bir JİTEM mensubunu alıkoyan öğrenciler üzerinde ATO üyesi Şehmus Çelik ve Uzman Çavuş Suat Yılmaz adına düzenlenmiş iki kimlik belgesi çıkan kişiyi yetkililere teslim etmişti. Alıkonulan JİTEM mensubu öğrencileri "başınıza iş açarım" diyerek tehdit etmişti. Olayında ardından öğrencilere dönük gözaltı ve tutuklamalar başlamış, 5 üniversite öğrencisi "örgüt üyesi olmak" ve "görevdeki jandarma elemanını alıkoymak" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Mahkeme, serbest bıraktığı 8 öğrenciden 6'sı için ise adli kontrol kararı almıştı.

Bu sabah yaşanan ev baskınlarında gözaltına alınan öğrencilerin isimleriyse şöyle Fatih Seçkin Şiş, Kamer Doğan, Aycan Marangoz, Tuba Mumcu, İlhan Arslan, Birgül Mızrak, Çağdaş Karakuş, Doğukan Onur Gürsoy, Merve Ergün, Sercan Pınar, ve soyadını öğrenilemeyen Ceren. İstanbul'dan ise ODTÜ mezunu Barın Kaya Kadıköy'deki evi basılarak gözaltına alındı.