İnegöl'deki olayları spor amigoları çıkarmış

AKP'li bakanlardan İnegöl ve Dörtyol'daki olaylarla ilgili tuhaf açıklamalar gelmeye devam ediyor. İnegöl'e giden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yaşananları basit bir olay gibi anlatırken, olayda spor amigolarının büyük rolü olduğunu iddia etti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile birlikte 2 gün önce yaşanan olayları yerinde incelemek üzere Bursa'nın İnegöl ilçesine geldi. Bakan Atalay, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Bursa Valisi Şahabettin Harput, İnegöl Kaymakamı Durmuş Gencer, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Yağız, ve AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ile toplantı yaptı.

Toplantının ardından belediye binasına geçen Bakan Atalay açıklamalarda bulundu. Atalay, olayı küçümseyen ve faşist güruhu aklayan açıklamalara bir yenisini ekledi.

"Olay provoke edildi"
Olayın başlangıç itibari ile Türkiye'nin her tarafında olan bir asayiş olayı olduğunu belirten Atalay basit bir asayiş olayının nasıl bu noktaya gelebildiği konusunda pek yorum yapmazken, "Vatandaşlar arasında yol kavgası nedeniyle çıkmış bir olaydır, olayın başlangıcının siyasi hiç bir nedeni yoktur. Kavgaya karışan beş şahıs gözaltına alınmıştır. Ancak bu olay birileri tarafından, toplum galeyana getirilerek provoke edilmeye çalışılmıştır. 'PKK insanlarımızı öldürdü' gibi tamamen yanlış ifadelerle insanlar, Emniyetin önüne kadar getirilmiştir. Hatta polis araçlarını alkolle yakmaya çalışmışlardır, merkezin camlarına bira şişeleri fırlatmışlardır. Olayın olduğu akşam, gerçekleşen konser nedeniyle olay kitlesel bir boyuta dönüşmüştür. Güvenlik güçleri olaya müdahale etmişler ve yapılan görüntülü tespitlerle şu ana kadar 53 kişi gözaltına alınmıştır" dedi.

"Spor amigolarının bu olayda büyük payı var"
Bakan Atalay olayların çıkışı ile ilgili tuhaf iddialarda bulunarak, "Bir defa bu olayın çıkması siyasi veya ideolojik değildir, spontane gelişen olay cehalet nedeniyle bu boyutlara ulaşmıştır. Bir takım kışkırtıcıların söylemleri halkı galeyana getirmiştir. Spor amigolarının bu olayda büyük rolü vardır halkın emniyetin önüne kadar sürüklenmesinde önemli rol oynamıştır. İnegöl basını bunu çok iyi bilsin" dedi.

Her şey normale dönmüş
Yaşananları, olmuş ve bitmiş basit olaylar olarak gördüğü belli olan İçişleri Bakanı Atalay, "İnegöl'de şimdiye dek hiç bu şekilde bir olay olmamıştı. Etnik temele dayalı veya başka bir sebeple böyle kitlesel bir karşı karşıya geliş söz konusu olmamıştı. Şu andan itibaren de her şey normale dönmüştür. Ancak bu olaya karışanların hepsi tespit edildi, göz altına alındı, Biz emniyet olarak görevimizi yaptık ve yargıya teslim ettik" dedi.

Bakan Atalay ayrıca, "Vatandaşlarımızın arasına nifak sokanlar en hassas noktamızdır. O konuda hiç bir müsamaha olamaz. Halkımıza bunu yaşatanlar konusunda gerekli cezalar verilecektir. Kimsenin suç işleme ayrıcalığı olmaz. Hiç kimse devletin ve milletin yerine geçemez, milleti koruyamaz. Bu tür provakasyonlara hiç bir şekilde izin vermeyeceğiz" dedi.

Basını uyardı
Beşir Atalay basını da uyararak, "Bu konuda basın çalışanı arkadaşlarımızı da uyarmak istiyorum. Bu olayda olduğu gibi hemen 'Kahve basıldı' gibisinden haberlerle toplumu rahatsız edecek haberler yapmayınız. Bu konularda reyting kaygısı gütmeden, haberi önce ben gireyim diye düşünmeden duyarlı ve hassas davranmanızı rica ediyoruz" açıklamasını yaptı.

(soL - Haber Merkezi)