"İmamların eylemle boykotla işi yok"

Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Genel Başkanı, 25 Kasım grevi ile ilgili bir açıklama yaparak, bizim eylemle boykotla işimiz olmaz dedi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Lütfü Şenocak, 25 Kasım’da din görevlilerinin camiye gitmeme kararına tepki göstererek, “Eylemle, boykotla bizim işimiz yoktur” açıklamasında bulundu.

Şenocak, yaptığı açıklamada, bazı sendikaların 25 Kasım’da camiye gitmeme kararını değerlendirerek "Din-Bir-Sen olarak diyoruz ki, camiye gitmemeyi bir tarafa bırakıp din görevlisinin toplumla bütünleşmesi lazım. Din görevlisi toplumu kucaklayıcı unsur taşımalı. Bu nedenle, bizim eylemle boykotla işimiz yoktur" dedi.

Şenocak açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Din görevlilerinin özlük ve mali hakları konusunda birçok sıkıntı vardır. Yıllardır, din görevlilerinin temel sorunlarına yönelik bir çözüm geliştirilmemiş, ücret ve haklarda iyileşme, sendikalaşma, grev ve toplu sözleşme haklarına sahip olmaları noktasında geçen yıldan bugüne kadar herhangi bir iyileşme olmamıştır. Ancak özlük hakları bir din görevlisi olarak bizim için nihai ve öncelikli konu değildir. Biz özlük haklarının hiç olmadığı dönemde de bu hizmetleri yapmaya devam ettik. Din görevlisi toplumu kucaklayan insandır. Din görevlisi mesaisi bitince işi biten devlet memuru değildir. 24 saat görevinin başındadır. Bu nedenle din görevlileri, mesai kavramına bakmadan toplumla iç içe yaşamak durumundadırlar. Çünkü nerede, ne zaman ve nasıl bir soru ile karşılaşacakları belli değildir. Böyle bir durumda bir din görevlisinin grev yapması düşünülemez.”
(soL - Haber Merkezi)