Hopa'da olağanüstü hal

Metin Hoca'nın cenazesi nedeniyle Hopa ve çevresinde adeta olağanüstü hal ilan edildi.

Hopa'da polis saldırısı sonucu yaşamını yitiren Metin Lokumcu'nun cenaze töreni Kemalpaşa ilçesinde yapıldı.

Metin Hoca'nın cenazesi öğleden sonra Kemalpaşa Halkevi önüne getirildi. Devrimci Yol bayrağına sarılan tabutu omuzlar üzerinde taşınarak buraya getirildi.

Törende ilk olarak Metin Hoca'nın oğlu tarafından bir konuşma yapıldı. Daha sonra Halkevleri temsilcisi Taylan Kaya, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Eğitim-Sen temsilcisi, ESP bağımsız milletvekili adayı Birsen Kaya ve CHP Artvin milletvekili adayı Yüksel Çorbacıoğlu konuştu.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş konuşmasında arkadaşlarını kalleşçe bir ölüme uğurladıklarını belirterek Metin Lokumcu'yu direnişin ve mücadelenin güzelliği ile yıldızlara uğurladıklarını söyledi. Taş "Hopa, Metin Lokumcu şahsında AKP ve onun temsil ettiği kapitalizme ve emperyalizme şunu gösterdi. Bu memleketin sadece hırsızları, soyguncuları, gericileri, faşistleri yok. Bu memleketin başı dik, alnı açık devrimcileri var. İsyankarlık anlamında hepimiz eşkıyayız. Eşkıyanın halk dilinde bir kullanımı var. O kullanımdan hareketle Tayyip Erdoğan Hopa halkına 'Eşkıya' dedi. Hopa halkı neyin mücadelesini veriyor? Hopa halkı suyuna ve derelerine el koymaya çalışan eşkıyalara karşı, çayına ve en temel geçim kaynağına el koymak isteyen, çayı özelleştirmek isteyen eşkıyalara karşı, 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' dedi. Hopa halkı bunu ifade etti. Türkiye'de bir eşkıyalık varsa, bu eşkıyalığın bir devlet eşkıyalığı olduğunu Hopa meydanında görüldü" dedi.

Lokumcu'nun cenazesi ikindi namazı sonrasında Kemalpaşa Merkez camiinde kılınan cenaze namazının ardından Kemalpaşa Dereiçi Köyü'nde toprağa verildi.

Polisten abluka
Cenaze töreni nedeniyle bölgede adeta olağanüstü hal ilan edilmiş durumda.

Metin Lokumcu'nun cenazesi Trabzon'dan törenin yapılacağı Kemalpaşa ilçesine getirilirken, Türkiye'nin farklı yerlerinden cenazeye gelmek isteyenler polis ablukasıyla karşılaştı.

Giresun, Ordu, Şavsat, Arhavi ve Trabzon merkezden gelerek cenaze törenine katılmaya çalışanlara izin verilmedi.

Hopa ve çevresinde onlarca insanın gözaltına alındığı, köy yollarının kapatıldığı bildirildi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Hopa'da yaşananları anlatan görgü tanıkları ilçede internet ve telefonların kesildiğini, adeta sıkıyönetim ilan edildiğini bildirdi.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da öğleden sonra Twitter'da 60'dan fazla arkadaşlarının gözaltına alındığını yazdı.

(soL-Haber Merkezi)