Genelkurmay Başkanı: 'Suriye'ye daha kötüsünü yapacağız'

Akçakale’de incelemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Suriye’ye anında karşılık verildiğini söyleyerek, “Devam ederse daha şiddetlisini, daha kötüsünü yapacağız” dedi.

Hatay ve Kilis’te incelemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, daha sonra Şanlıurfa’ya geçti. Sabah saatlerinde helikopterle Akçakale'ye gelen Özel, eski sınır kapısının bulunduğu alanda nöbet tutan askerleri ziyaret etti.

Akçakale'de "Dimdik ayaktayız" dedi
Buradan dönerken vatandaşlarla sohbet eden Orgeneral Özel, yolda karşılaştığı bazı vatandaşların ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''En büyük asker, bizim asker'' şeklindeki tezahüratlarına onları alkışlayarak karşılık verdi. Bu sırada elini yumruk yapıp havaya kaldıran Özel, "Biz buradayız, dimdik ayaktayız" dedi.

Top mermisinin isabet ettiği evi de inceleyen Özel, daha sonra evine top mermisinin isabeti sonucu eşi ve 3 çocuğunu kaybeden Ömer Timuçin'i ziyaret etti.

"Devam ederse daha kötüsünü yapacağız"
Suriye’den gelen top mermilerine anında karşılık verildiğini söyleyen Özel, “Devam ederse daha şiddetlisini, daha kötüsünü yapacağız. Anında karşılık verdik, ciddi zaiyat da verdirdik” diye konuştu. Özel ve beraberindekiler İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçerek buradan helikopterle ilçeden ayrıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e, ilçedeki ziyaretlerinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi de eşlik etti.