Devrimci Karargah'a büyük operasyon

Sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla Devrimci Karargah örgütüne Türkiye çapında geniş bir operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul ve 4 ayrı ilde düzenlenen operasyonlarda 17 örgüt üyesinin göz altına alındığı belirtilirken, Emniyet tarafından örgütün "sansasyonel eylem" hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile birlikte, İstanbul, Ankara, Aydın, Denizli ve Diyarbakır'da örgüte yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda örgütle bağlantılı olduğu iddia edilen 17 kişi göz altına alındı.

Emniyet hızlı çalıştı
Operasyonda elde edilen örgütsel dökümanlarda, örgütün "lüks araçların benzin dökülüp yakılması, İstanbul ve İzmir'de lüks yatların yakılarak 'demokratik açılım' sürecinin sabote edilmesi, ulusal bir yayın kuruluşunun kamyonlarının ve depolarının yakılması, uçak kaçırma ve eski bir siyasi parti başkanı ile iş adamlarına yönelik suikast düzenlemek gibi sansasyonel eylem hazırlığı" içinde olduğunun anlaşıldığı da belirtildi.

Emniyet adı geçen eski siyasi parti başkanının Mehmet Ağar, ulusal bir yayın kuruluşunun ise Zaman Gazetesi olduğunu da açıkladı.

"Devrimci Karargah" örgütü üyesi oldukları bildirilen 17 kişi, Emniyet'teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

(soL-Haber Merkezi)