Birleşmeye üçüncü parti isteği

Anavatan Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, DP ile birleşme konusunda “üçüncü parti” formülü açıklandı.

soL (HABER MERKEZİ) Anavatan Partisi MKYK toplantısında ANKA'nın edindiği bilgiye göre Genel Başkan Salih Uzun birleşme konusunda aceleci davranmakla eleştirildi. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile bir otelde buluşmasının da eleştirildiği görüşme için Cindoruk'un adının da öne çıkmasından da rahatsızlık duyulduğu belirtildi. Toplantıda, üyelerin büyük bölümü birleşmenin üçüncü bir parti çatısı altında olması gerektiği konusunda görüş bildirdi, Sadece DP ile değil, Saadet Partisi ve Türkiye Partisi ile de görüşmeler yapılması istendi.

Toplantıya katılan bir çok üye, DP'ye iltifaka ve DP çatısı altında birleşmeye karşı çıkarken, birleşmenin kurulacak üçüncü bir partinin çatısı altında olması gerektiği yolunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıda, Genel Başkan Uzun'un, MKYK kararı olmadan komisyon üyelerini belirlemesi de eleştirilere hedef oldu. Üyelerin büyük bölümü, Uzun'un genç ve deneyimsiz olduğuna dikkat çekti ve birleşme komisyonunda alınacak kararların mutlaka MKYK'dan geçmesi gerektiğine işaret etti.

AKP'den Anavatana geçen eski milletvekili Mahmut Koçak da, "Bütünleşmeler zaman mekan ve imkana bağlıdır. 27 Nisan 2007'deki bütünleşme zaman bakımından doğruydu. Şimdi DP'nin üzerinde Demirel, Ağar, Cindoruk, Aydın Menderes, Süleyman Soylu etkilidirler. Bu kadar horozun olduğu yerde sabah olur mu?" diye sordu.

Eski bakanlardan MKYK üyesi Cengiz Altınkaya ve Genel Sekreter Muharrem Doğan, İbrahim Özdoğan, Ergin Kahveci, Mahmut Ekşi, Erkan Seçkin, Ali Çakıroğlu gibi üyelerde birleşmede üçüncü parti çatısına destek verdiler.