Başbakan da dersini almış

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2001'deki krizden dersimizi aldık açıklamalarından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da ''Bu ekonomik küresel krizi Türkiye en az zararla atlatacak. Bunu neye dayanarak söylüyorum? Çünkü 90'lı yılların krizleri, 2001-2002 yılların krizlerinden biz dersimizi aldık. Dersimizi ona göre çalıştık, çalışıyoruz” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Erdoğan, Karapürçek Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AKP Altındağ İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresi'nde ülkede krizle ilgili felaket tellallığı yapanlara sesleniyorum diyerek, hükümetin 2001 krizinden dersler çıkardığını bu yüzden Türkiye'nin bu krizi en az zararla atlatacağını iddia etti.

Erdoğan konuşmasında "İnşallah bunu da başarılı bir şekilde atlatacağız. Fakat böyle bir dönemde hala ülkemde felaket tellallığı yapanlara sesleniyorum. Siz, dünyada felaket tellallığı yapanlardan mı, yanasınız yoksa ülkemizin aydınlık yarınlarını yakalama gayreti içerisinde olanlardan mı yanasınız?" diyerek krizin Türkiye'yi etkilleyeceğine dair yorum yapanlara tepki gösterdi.

"IMF isteklerine boyun eğmeyiz"
Başbakan Erdoğan konuşmasında, IMF görüşmelerine de değinerek ''Böyle bir kriz ortamında IMF'nin isteklerine boyun eğerek yarınımızı karanlığa sokamayız'' dedi.

Muhalefetin IMF ile görüşmelerden çıkan kararların açıklanması talebine tepki gösteren Erdoğan, "Biz sizin talimatınızla mı IMF ile masaya oturup karara bağlayacağız? IMF ile zaten biz görüşmelerimizi yapıyoruz. Bu karşılıklı menfaat esasına dayalıdır. Eğer benim menfaatlerim yerine gelirse oturur anlaşmamızı yaparız. Yoksa bugüne kadar IMF'ye karşı olmayan bir iktidar şimdi niye karşı olsun. Bizim böyle bir dönemdeki büyüme hızımız, bütçe düzenlememiz, bütün bunlarda eğer bizimle bir esneklik içerisinde anlaşmaya varırsanız eyvallah oturur imzalarız. Ama yok. Böyle bir fırsatı bulduk, hemen ne yapalım? Ümüğünü sıkalım. Kusura bakmayın. Bedeli ne olursa olsun buna da fırsat vermeyiz'' dedi.

"Terör örgütü yandaşı siyasi parti"
Başbakan Erdoğan AKP'nin Doğu illerine dair seçimlerde hedefleri olduğunu belirterek "PKK bizi Kürt kökenli vatandaşlarımızdan koparmak istiyor, boşuna uğraşıyor. Bizim için Türk kökenli vatandaşlarımızla Kürt kökenli vatandaşlarımız arasında hiçbir fark yok. Hepsine aynı mesafedeyiz" dedi.

Erdoğan konuşmasında DTP'ye terör örgütü yandaşı şeklinde seslenerek "Terör örgütü yandaşı olan siyasi parti maalesef kimlik siyaseti yapıyor. Hizmet siyaseti değil. Hizmet verelim anlayışları yok. Onlar zaten kimlik siyaseti yapıyorlar. Terörle oy alacaklarını zannediyorlar, tehditle oy alacaklarını sanıyorlar. Benim milletimle terör örgütü arasındaki mesafe açılıyor, daha da açılacak. Gözümüzü hedeflerden ayrılmadan ilerleyeceğiz" dedi.