Al gülüm ver gülüm medyası

Yüksek maaşları ve ayrıcalıklı konumları ile gündeme gelen köşe yazarları, çoğu zaman habercilik veya haber yorum yerine birbirlerinden bahsetmeyi tercih ediyor. Son olarak Akşam gazetesinde üç köşe yazarı aynı gün diğer gazetecileri konu edindi.

soL (HABER MERKEZİ) Yüksek maaşları ve gazete içindeki ayrıcalıklı konumları ile gündeme gelen köşe yazarları, birbirlerinin çoğu zaman magazinleştirdikleri hayatlarını aktararak günü kurtarabiliyor. Gazeteciler, gazetecilerle röportaj yapıyor, bir gazeteci başka gazeteciyle yaşadıkları anıları aktarıyor. Habercilik ya da haber yorum görevi üstlenen köşe yazarlarının uzun polemikleri ise kimi zaman aile hayatları veya yaşanılan olaylara kadar inebiliyor.

Pazartesi günü Akşam gazetesinde üç köşe yazarı sayfalarını meslektaşlarına ayırdı: Serdar Turgut, Atılgan Bayar, İsmail Küçükkaya... Üçünün de ortaklaştığı konulardan biri, köşe yazarlığında bu fenomeni başlatan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan oldu.

Serdar Turgut'un gündeminde 5 köşe yazarı vardı
Serdar Turgut, "Fehmi Koru sayesinde tarihi açılımı nihayet biraz anlamaya başladım" başlıklı yazısında son dönemlerde Kürt sorununu sıklıkla kaleme alan, başta Yenişafak gazetesi Yazarı Fehmi Koru, Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge ve aynı sayfaları paylaştığı Akşam gazetesi yazarı İsmail Küçükkaya'yı değerlendirdi. Kürt sorununu sadece bu üç ismin bildiğini anlatan Turgut, Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal'in Kürt sorununu konu edinen yazılarını da ABC televizyonunda yayınlanan "Lost" dizisine benzetti.

Koru için "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün basın danışmanı" sıfatını kullanan Turgut, Koru ile beraber Küçükkaya ve Çekirge'nin Kürt sorununa vakıf olduğunu anlattı. Fehmi Koru'nun "parfüm reklamında oynayan model gibi davrandığını" anlatan Turgut, "Onun o hali, fiziksel görünümü kabuğu soyulmamış yerfıstığı görünümünde olan bir adamın katiyen hiçbir malın promosyonunda, o mal yerfıstığı da olsa, yer almamasının gerektiğini de kesin olarak gösterdi. Devlet, Kürtlerin bundan böyle güzel kokmaları yolunda bir karar almış bu kesin. Bunu Cumhurbaşkanı'nın basın danışmanının verdiği işaretlerden anladık da şimdi asıl karar verilmesi gereken zor konu, açılımın sonunda Kürtlerin hangi parfümü kullanarak güzel kokacakları meselesidir" diyerek yazısına devam etti.

Hürriyet Pazar gazetesinde yazan Ahmet Arsan'ın da "İslami style türdeki oksimoronunun yazarı" olarak konu olduğu yazıda Turgut, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile Ahmet Arsan'ın aynı kişi olup olmadığı sorusunu yanıtlamaya çalıştı.

Turgut'un bir diğer konusu ise CNNTürk sabah programının sunucusu Ece Üner'in "pantolon mu yoksa etek mi giyerek başlayacağı" oldu.

Bayar hem Hakan'a hem Özkök'e
Atılgan Bayar'ın "Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan'a bunu niye yaptı?" başlıklı yazısında gazetenin genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün Ahmet Hakan'ın itibarını sıfıra indirdiğini iddia etti. Bayar ayrıca Habertürk gazetesinin Özkök'ün yerine genel yayın yönetmenliğine Referans gazetesi genel yayın yönetmeni Eyüp Can'ın geçeceği iddialarını aktardı. Bayar'ın yazısı Turgut'un yazısı gibi Kürt sorunu da çeşni olarak içermedi.

Küçükkaya Ahmet Hakan'a yanıt verdi
İsmail Küçükkaya "Ahmet Hakan kardeşime yanıtımdır" başlıklı yazısında diğer iki yazar gibi sayfasını Hakan'a ayırdı. Ahmet Hakan'ın Akşam gazetesinde yayınlanan Yenişafak gazetesi yazarı Fehmi Koru röportajını eleştiren sözlerine cevap veren Küçükkaya, gazete patronlarının tartışmaların içine çekilmek istenmesini eleştirdi. Küçükkaya yazısını şöyle bitirdi: "Ahmet kardeşim sana son bir not daha... Güzel yazıyorsun, çok okunuyorsun, ben de seni çok seviyorum. Seni uyarayım. Doğan Grubu'nda senin yerine geçecek bir köşe yazarı yetiştiriyorlar. Dikkatini biraz 'içeriye' yöneltmende fayda olabilir. Bir gün bakacaksın, tıpkı senin özelliklerinde bir köşe yazarı arkadaşımız daha olmuş."