"AKP'yi indirene kadar buradayız"

Yurtsever Cephe'nin Ankara'da yaptığı zam eylemlerine dün de devam edildi. Bundan sonraki eylem 20 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te Sakarya Meydanı'na yapılacak.

soL (Ankara) Yurtsever Cephe'nin Ankara'da zamlara karşı yürüttüğü kampanya kapsamında, eylemler sürüyor. Dün akşam Sakarya Meydanı'nda toplanan Yurtsever Cephe üyeleri, 1 Aralık'ta Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Başkent Doğalgaz Dağıtım A. Ş. tarafından doğalgaza yapılan yeni zammı protesto ettiler.

"Krizi yaratan politikalarla zenginleşenler faturayı ödesin"
Yapılan basın açıklamasında, "Her gün kapatılan fabrikaların, işten çıkarılan yüzlerce insanın haberleri geliyor. Aç ve işsiz kalmayı sineye mi çekeceğiz? Krize yol açan, ülkeyi yabancı sermayenin boyunduruğuna sokan AKP politikalarıdır krizin faturasını da AKP politikaları ile zenginleşenlere ödeteceğiz" denildi.

"AKP mitinge leke sürmeye çalıştı"
Açıklamanın devamında, geçtiğimiz hafta Cumartesi günü düzenlenen ve yüz bine yakın emekçinin katıldığı mitingin AKP'den şikayetçi olan herkese umut vermesi gerektiği vurgulanarak, AKP'nin bu kadar kalabalık bir muhalefet görmekten rahatsız olarak mitinge leke sürmeye çalıştığı ifade edildi ve "AKP yanlısı medya, küçücük bir olayı büyütüp savaş diye yansıttı, Gökçek'in çıkardığı belediye bülteninde 'Mitingin belediyeye zararı yüz milyar lira' diye haber yapıldı. Peki Gökçek'in bu memlekete zararı kaç milyar lira?" diye soruldu.

Dikmen'deki evinin tapusuna Büyükşehir Belediyesi tarafından ipotek konduğunu belirten yaşlı bir kadın, Melih Gökçek'e olan öfkesini dile getirdi. Meydanda toplanan insanlar, "Gökçek'siz Ankara, AKP'siz Türkiye" şeklinde slogan attılar.

Ayrıca, Ankara Üniversitesi'nde (AÜ) işten atılmalara karşı direnen yemekhane işçilerinin ve işçilere destek veren öğrencilerin "Şafak Operasyonu" adı verilen bir polis baskını ile gözaltına alınması olayı kınandı ve patronlara karşı örgütlenmeyi öğrenen işçilerin taşeron şirketi korkuttuğu vurgulandı.

"AKP'yi indirene kadar bize bayram yok"
Açıklamanın sonunda, "AÜ'de, Philips'te ve çeşitli illerdeki tekstil atölyelerinde emekçiler işten atılırken bize bayram yok. AKP'yi indirene kadar bayram yok. Yapmamız gereken 29 Kasım'da olduğu gibi meydanları doldurmaya devam etmek" denildi.

Buluşmaların 20 Aralık'tan itibaren Cumartesi günleri saat 15.00'te, yine Sakarya Meydanı'nda yapılacağı duyurularak eylem bitirildi.

Kızılay'ın merkezinin yanı sıra çeşitli mahallelerde bildiri dağıtılarak duyurulan zam karşıtı buluşmalara, Ankaralı vatandaşlar giderek artan bir ilgi gösteriyor.