AKP 12 Eylül'e vefalı

AKP, 12 Eylül Anayasası'nı değiştirmekten bahsederken AKP'li Cemil Çiçek, bu anayasanın düşünsel zeminini hazırlayanların düzenlediği bir etkinliğe katıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 12 Eylül'ün fikri mimarlarından Aydınlar Ocağı'nın düzenlediği Nevzat Yalçıntaş'a vefa etkinliğine katıldı. 24 Ocak kararlarından 12 Eylül Anayasası'nın Türkçü-İslamcı mantığına kadar bir çok noktada etkisi olan Aydınlar Ocağı, 12 Eylül darbecilerinin rehberi ve fikri taşıyıcısı olarak biliniyor.

Bu kurumun Kocaeli şubesinin düzenlediği Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'a vefa etkinliğine katılan Çiçek, Kocaeli Aydınlar Ocağı'nın örnek bir tavır, kadirşinaslık örneği sergilediğini, herkesin üzerinde hakkı olan değerli bir ilim ve fikir insanına vefa göstermek adına anlamlı bir gece düzenlediğini söyledi.

Üniversiteye 1966 yılında girdiğini ve soğuk savaşın acımasızca devam ettiği yıllarda eğitim gördüklerini belirten Çiçek, ''Kimilerinin elimize sopa, kimilerinin taş verdiği dönemde sayın hocam ve onun gibiler bizlere kutup yıldızı oldu. Çok şükür yolumuzu ve yönümüzü şaşırmadık. O bir ilim adamıdır, ilim, irfan adamıdır. Günümüzde ilim ve irfanı bir arada şahsında birleştiren insan sayısı çok azdır. Sayın Yalçıntaş bunu başarmış bir kişiliktir'' dedi.

Etkinliğe Çiçek'in yanı sıra AKP Elazığ Milletvekili Mehmet Necati Çetinkaya, İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Tan, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan da katıldı.

Ocak ve Yalçıntaş
Aydınlar Ocağı Başkanlığı görevini 10 yıl boyunca sürdüren Yalçıntaş, 21 ve 22. dönemde parlamentoda yer aldı. Aydınlar Ocağı ise 1970'te kurulduktan sonra Milliyetçi Cephe hükümetlerinin kurulmasında önemli bir rol oynadı, antikomünist yapılamaların fikri dayanağını oluturan Ocak, 12 Eylül darbecilerinin ihtiyacı olan Türk-İslam setezini de 12 Eylül'den önce ortaya koymuştu. 12 Eylül ile birlikte önlerinde daha geniş bir alan bulan Ocak üyeleri devletin çeşitli makamlarına yerleşti ve bu ideolojinin hem devlete nüfüz etmesini hem de yaygınlaşmasını sağladılar. AKP hükümetlerinin bir çok üyesi de bu Ocağın eğitiminden geçti.

(soL - Haber Merkezi)