Çin ABD'yi geçti

Çin'in internet kullanıcılarının sayısı ABD nüfusunu geçti.

Çin resmi haber ajansı Xinhua'nın yaptığı açıklamaya göre Çin'in internet kullanıcılarının sayısı Ocak-Haziran 2009 tarihleri arasında 40 milyon artarak 338 milyona ulaştı ve ABD toplam nüfusunu aştı.

Xinhua, Sanayi ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığının verilerine dayanarak kasaba ve şehirlerin yaklaşık %95 inin genişbant internete bağlı olduğunu belirtti.

ABD'nin 307 milyon olan nüfusuna karşın Çin'in 1,3 milyarın üzerinde bir nüfusu bulunmakta.

Xinhua, Çin'de genişbant internet kullanıcılarının sayısı yılın ilk yarısında 10 milyonluk bir artış göstererek 93,5 milyona ulaştığını belirtti.

Ajans, Çin halkının interneti en çok haber, eğlence ve sosyal ağlar için kullanırken, internet üzerinden yapılan alışveriş sayısının son altı ay içinde 14 milyondan 87,9 milyona ulaşarak popülerliğini arttırdığını söyledi.

China Mobile başkanı Lu Xiangdong ajansa yaptığı açıklamada, Çin'in geniş kırsal bölgelerinin telekomünikasyon alanındaki kalkınma için bir sonraki aşama olarak görüldüğünü söyleyerek, pazarın en üstteki üç telekomünikasyon operatöründen 2009-2010 yılında 3G ağlarını geliştirmek için yaklaşık 280 milyar Yuan (40,9 milyar dolar) yatırım beklendiğini belirtti.

(soL - DIŞ HABERLER)