Bülent Arınç yine konuştu: Bu ülkede bir hükümet var

Erdoğan'ın İzleme Heyeti ve HDP'lilerle yapılan Dolmabahçe görüşmelerine olumlu bakmadığını belirten açıklamalarından sonra bugün konuşan Bülent Arınç, "Bu ülkede bir hükümet var, Cumhurbaşkanı'nın eleştirileri yanlış anlamaya yol açmamalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üçüncü göz olarak çözüm sürecine refakat etmek üzere planlanan İzleme Heyeti'ne "karşı olduğunu, haberleri gazetelerden okuduğunu, süreci yöneten hükümetse gereğini yapması gerektiği" yönündeki beyanı sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Erdoğan’a çözüm sürecinin kontrolünün hükümette oluğunu belirterek rest çekmesi sonrası başlayan gerilim sürüyor. Bugün ikinci bir açıklama yapan Arınç, “Olanlar herkesin gözünün önünde oluyor ancak ben bir hükümet üyesiyim benim bir başbakanım var. Ve ben sayın başbakanımı yıpranmasına neden olacak her türlü tehlikeye karşı savunurum. Cumhurbaşkanı'nın eleştiri mekanizmasının gazeteciler karşısında itham edercesine yanlış anlamalara yol açmaması gerekir” ifadelerini kullandı.

Arınç’ın açıklamaları özetle şöyle:

Gazetelerin basınımızın bir ayrılık mı var bir sorun mu var? diye sormasını doğal karşılarım. Olanlar herkesin gözünün önünde oluyor ancak ben bir hükümet üyesiyim benim bir başbakanım ve ben sayın başbakanımı yıpranmasına neden olacak her türlü tehlikeye karşı savunurum. Muhalefetin ekmeğine yağ sürecek hiç bir davranışta bulunmamalıyız. Bizim sayın Cumhurbaşkanımıza saygımızda sevgimizde hiç bir eksilme olmaz  ama hükümetimizin bir sorumluluğu vardır. Ülkeyi yöneten hükümetse, hükümetin yaptığı icraatlarda güçlü olması ve bu gücün herkes tarafından bilinmesi gerekir ancak Cumhurbaşkanımızın eleştiri yapmaya şüphesiz hakkı vardır ancak Cumhurbaşkanı'nın eleştiri mekanizmasının gazeteciler karşısında itham edercesine yanlış anlamalara yol açmaması gerekir. Ben fünkü konuşmaları iyi niyetli bir çaba olarak düşünüyorum. Ama unutmayın bu ülkede birhükümet var ve bu hükümet seçime gidecek. Hükümetin gücünün de herkes tarafından bilinmesi gerekir.