Ukraynalı yetkililer yüzlerce litre 'Çernobil içkisi'ne el koydu

Ukraynalı yetkililer Çernobil'de yetişen tarım ürünlerinden elde edilen 1.500 şişe alkollü içkiye el koydu.

Dış Haberler

Ukrayna'daki yetkililer, tarihteki feci nükleer felaketlerden birinin yaşandığı Çernobil Nükleer Santrali yakınlarında yetiştirilen elmalardan elde edilen 1.500 şişe alkollü içkiye el koydu.

İçkiyi üreten şirket, Çernobil dışlama bölgesinde çalışan ve bölgede yetiştirilen şeylerden tüketim için güvenli ürünlerin yapılıp yapılamayacağını belirlemeye çalışan bilim adamları tarafından yönetiliyor.

İngiltere menşeli BBC'nin haberine göre İngiltere'ye yollanması planlanan Atomik "zanaat içkisi" kasalarına Karpatlar'daki bir içki fabrikasının çıkışında el konuldu. BBC'ye göre, Chernobyl Spirit Company yetkilileri mallarına neden el konulduğuna ilişkin "hiçbir fikrinin olmadığı" belirtti.

Tesis çevresindeki dışlama bölgesini inceledikten sonra Ukraynalı meslektaşlarıyla birlikte Çernobil Ruh Şirketini kuran Profesör Jim Smith, "Görünüşe göre bizi sahte Ukrayna özel tüketim bandrolleri kullanmakla suçluyorlar" dedi. Bilim insanı, "Ancak, şişeler İngiltere pazarı için olduğundan ve geçerli Birleşik Krallık özel tüketim damgalarıyla açıkça etiketlendiğinden bu mantıklı değil" diye ekledi.

Söz konusu spiriti üreten şirket, bölgede yetiştirilen tarım ürünlerinin tüketim için güvenli ürünler yapmak için kullanılıp kullanılamayacağını belirlemeye çalışan Çernobil dışlama bölgesinde çalışan bilim insanları tarafından yönetiliyor.