Rusya: Filistin'de sivil yapılara saldırılar kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin'deki sivil yapılara yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Dış Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,  Moskova'da Sierra Leone Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı David John Francis ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Sputnik'te yer alan habere göre, Lavrov, "Gazze Şeridi'nden konut bölgelerine yapılan saldırıları kınıyoruz, elbette Filistin topraklarındaki sivil yapıları hedef alan saldırılar da kesinlikle kabul edilemez. Bu durumun sona ermesi ve müzakerelerin başlaması için halihazırda yeterince çağrı yapıldığını düşünüyorum" dedi.

Lavrov, "Önceden olduğu gibi, yaşananlara kayıtsız kalmaması gereken bir uluslararası toplum bulunduğunu düşünüyoruz. Filistin sorununun çözümüne doğrudan katkı sunma yükümlülüğü bulunan Ortadoğu Dörtlüsü var, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) dün toplandı. Maalesef bu durum patlak verdiğinde ABD'nin durumu istişare etmeye hazır olmadıklarını söylemesi nedeniyle birkaç gün kaybedildi. Ancak BMGK sorunu görüştü, bakış açıları dile getirildi, tüm sinyaller gönderildi, artık her şey tarafların anlaşma kabiliyetine ve iyi niyetine bağlı" ifadelerini kullandı.

Lavrov, Rusya'nın doğrudan müzakerelerin en kısa sürede başlatılması için çalışacağını söyledi.