Filistin Dışişleri Bakanı: İsrail Filistinlileri uykusunda öldürmeye teşvik ediliyor

Filistin Dışişleri Bakanı el Maliki, İsrail'in 'kendini savunma hakkı'ndan söz eden dünya liderlerinin İsrail'i Filistinlileri uykusunda öldürmeye teşvik ettiğini belirtti.

Dış Haberler

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İsrail'in "kendini savunma hakkı"ndan söz eden dünya liderlerinin İsrail'i "Filistinlileri uykusunda öldürmeye teşvik ettiğini" söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'nin oturumunda konuşan Filistin Dışişleri Bakanı el-Maliki, İsrail'in savaş suçu işlediğini belirtti.

İsrail’in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarına değinen el-Maliki “Hanginizin uyanacağını bilmeden uyumanın ne anlama geldiğini düşünün. İsrail, Gazze'deki Filistinlileri birer birer öldürüyor. İsrail halkımıza zulmediyor, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işliyor" dedi.

İsrail'in Kudüs'te Filistinlilere saldırılarını ve El Aksa Cami yerleşkesine polis baskınını hatırlatan el-Maliki "Bunun hiçbir karşılığı olmayacağını mı düşündüler? Filistinlilerin bitişikteki eve el konulana kadar bekleyeceklerini mi düşündüler?" dedi.

El-Maliki "Biz yan yana barış içinde yaşayan iki komşu değiliz. İsrail bizim evimize giren silahlı hırsızdır ve halkımızı baskı altında tutuyor. Sonra da bizi yok sayan bir güvenlik hakkı iddiasına bulunuyor" diye konuştu.

El-Maliki İsrail'in "kendini savunma hakkı"nı savunan dünya liderlerininse İsrail'i "Filistinlileri uykusunda öldürme" konusunda teşvik ettiklerini söyledi.

Filistinli sivilllerin korunmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren el-Maliki Filistin'in 1967 öncesi sınırlar temelinde iki devletli çözümü desteklemeye devam ettiğini dile getirdi.

BM Güvenlik Konseyi'nin elinde İsrail'in işgaline son vermesi ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi için yaptırım, silah ambargosu uygulama ve Filistinliler için uluslararası koruma sağlama gibi araçlar olduğunu hatırlatan el-Maliki, konseye bu yasal ve ahlaki sorumluluğu yerine getirmek için harekete geçme çağrısı yaptı.