Okulsuz marife devam: 17 Mayıs'ta uzaktan eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı 17 Mayıs Pazartesi günü de uzaktan eğitim yapılacağını, aynı gün yapılacak durum değerlendirmesinin ardından yüz yüze eğitimle ilgili kararın açıklanacağını duyurdu.

Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tam kapanma sürecinin sona ereceği 17 Mayıs Pazartesi günü tüm okullarda uzaktan eğitime devam edileceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"17 Mayıs 2021 Pazartesi günü resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında uzaktan eğitim yapılacaktır.
Resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, 17 Mayıs'ta yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Aralarında TTB'nin çalışma grubu ve eğitimcilerin olduğu çok sayıda kişi ve kurum ilk ve orta okullarda gerekli önlemler de alınarak yüzyüze eğitim yapılması gerektiğini savunuyor. Çocuklarda Covid-19 bulaşması hakkında yaratılan karmaşaya rağmen son günlerde farklı ülkelerde oranın ve etkinliğin çocuklarda çok düşük olduğunu gösteren çalışmalar yayınlandı.