İBB’de görevine son verilenlerin Erdoğan imzasıyla yeni ‘kariyerleri’

23 Haziran seçimlerinden sonra, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çeşitli kademelerde görev alan birçok yönetici, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayımladığı kararnamelerle kamuda çeşitli görevlere atandılar. AKP, İBB'yi kaybettikten sonra boşta kalan 'yandaşlarını' yine önemli görevlere getirdi.

Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayımladığı kararnamelerle çeşitli kamu kurumlarına ve bu kurumlara bağlı şirketlerin yönetim kurulu üyeliklerine atamalar yapıyor. Son olarak Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ’ye İBB seçimleri sonrası görevinden ayrılan 2 ismi atandı.

Erdoğan, seçimleri kaybetmeleri sonrası İBB’den ayrılmak zorunda kalan isimlere çeşitli kademelerde görev vermeye devam ediyor. 

İşte İBB’den ayrıldıktan sonra Erdoğan tarafından yeni görevler verilen isimlerin bazıları; 

İBB’den Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na

Adil Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Başkanlığı kökenli. İlk olarak 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünde göreve başladı. İETT’de mühendis ve yönetici görevlerde bulunduktan sonra 2009 yılında bu birime müdür olarak atandı. Temmuz 2016’da TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine getirildi. Nisan 2018’den beri İBB Ulaşım Çevre ve Teknoloji yatırımlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı görevini yürütüyordu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve başladığı gün istifa eden genel sekreter yardımcılarından Ali Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı'na atandı. 

Bakanın görevine son verince Bakanlığa

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın görevine son verilince, yerine İBB seçimleri sonrası Bakan yardımcılığına atanan Adil Karaismailoğlu getirildi. Görevden almanın yapılan son ihaleler nedeniyle olduğu da öne sürülmüştü.

Geçtiğimiz günlerde Karaismailoğlu, 'Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik. Asırdır çözülmemiş sorunları çözdük, bitmeyen projeleri tamamladık” diye övünmüştü.

İBB’den Polis Radyosu Koordinatörlüğü’ne

23 Haziran seçimleri öncesi 'İBB çalışanları' adına Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan açıklamayı okuyan Murat Kazanasmaz'ın işine son verilmişti. İBB Trafik Radyosu Koordinatörü Murat Kazanasmaz Polis Radyosu Genel Koordinatörü oldu.

33 yaşında DHMİ'de genel müdür yardımcısı 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanı iken Ekrem İmamoğlu tarafından görevinden alınan Yunus Emre Ayözen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayınladığı kararnameyle DHMİ Genel Müdür Yardımcılığına atanmıştı. 

30 yaşında İBB'de daire başkanı, 33 yaşında DHMİ'de genel müdür yardımcısı oldu.

İBB’deki Kültür Daire Başkanlığı’ndan Basın İlan Kurulu Genel Müdürlüğü’ne

Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı olmasının ardından İBB’deki görevinden ayrılan Rıdvan Duran Basın İlan Kurulu Genel Müdürlüğü’ne getirildi. Rıdvan Duran, 31 Mart Yerel Seçimleri için 2018 yılının kasım ayında AKP'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Duran, aday yapılmayınca İBB'deki Kültür Daire Başkanlığı görevine geri dönmüştü. 

İBB’den TÜRASAŞ’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İBB) yönetim değişikliğinden önce Ulaşım Koordinasyon Müdür Yardımcısı Murat Baştor, ilk önce Erdoğan tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü’ne atanmış, 24 Haziran’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne getirilmişti. Şimdi de Baştor, Erdoğan tarafından Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ’nin (TÜRASAŞ) yönetim kurulu üyeliğine de atandı.

İBB’de Yapı İşleri Müdürülüğü’nden TÜRASAŞ Yönetim Kurulu’na

Erdoğan’ın imzasıyla TÜRASAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine atananlar arasında , İBB’de Yapı İşleri Müdürü olarak görev yaparken yönetim değişikliğinin ardından görevden alınan Enver Mamur’da bulunuyor.