Cumhurbaşkanı Gül Adana'da rahat edemedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana'da polisin tüm önlemlerine rağmen protestolardan kurtulamadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki gün sürecek olan gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gitti. Eşi Hayrünisa Gül ile birlikte Adana Valiliği'ne giden Gül, Valilik önünde bir konuşma yaptı.

Gül, ertesi gün de Çukurova Üniversitesi ve Adana Sanayi Odası'nın ortak kuruluşu olan Teknokent’in açılışını gerçekleştirdi. Burada yaptığı konuşmada "Üniversiteler her şeyin konuşulabildiği, tartışılabildiği alanlar olmalıdır. Üniversiteyi akademi yapan şey budur. İnsanlar bu konuda serbest olmalılar. Aykırı düşünce bile tartışmalı konuşulmalı. Eylemde ölçü kaçarsa, bunu tasvip etmek mümkün değil. O zaman üniversitelerin beklenen fonksiyonu yerine gelmez.’’dedi.

Teknokent’in açılışını gerçekleştirirken TKP'li Öğrenciler, Emek Gençliği ve Gençlik Muhalefeti cumhurbaşkanına hitaben yazdıkları mektubu iletmek ve basına deklare etmek üzere, cumhurbaşkanının geçiş güzergahı önünde olan Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu önünde toplandılar. Öğrencilerin toplanması üzerine polis otobüslerle ve barikatlarla öğrencilerin görünmesini engelledi. Öğrenciler "Türkiye genç bir ülkedir ama gençliğine gelecek vaat edemeyen bir ülkedir, Türkiye genç bir ülkedir ve gençliğinden korkan bir iktidara sahiptir. AKP, temelleri 1980 darbesiyle atılan, düşünmeyen, sorgulamayan, üretmeyen gençliği istemektedir. AKP’nin üniversiteler üzerindeki operasyonlarına müsaade etmeyeceğiz" dediler.

Öğrenciler ‘YÖK’süz üniversite AKP’siz Türkiye’ ‘Üniversiteler bizimdir yobaza liboşa bırakmayız’ ‘Öğrenciye değil, hırsıza barikat’ sloganları eşliğinde basın açıklamasını tamamladılar. Basın açıklamasının ardından dağılmak isteyen öğrencilere polis müsaade etmedi. Abdullah Gül üniversiteyi terk edene kadar yurdun önüne barikat kuran çevik kuvvet ekipleri, öğrencilerin gitmesine izin vermediler.

Ayrıca şehir merkezinde Cumhurbaşkanı Gül’ü Gençlik Muhalefeti öğrencileri protesto etti ve öğrencilerden 6’sı göz altına alındı.