TCDD'den 'sendika' sürgünü!

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyesi olan ve TCDD 3. Bölge Müdürlüğü İzmir Trafik ve İstasyon Yönetim Servis Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ünal Karadağ'ın sürgününe tepki gösteren sendika yöneticileri, polis tarafından TCDD Genel Müdürlüğü binasından zorla dışarı çıkarıldı.

soL - Haber Merkezi

TCDD 3.Bölge Müdürlüğü İzmir Trafik ve İstasyon Yönetim Servis Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyesi Ünal Karadağ'ın Malatya’ya sürgün edilmesi üzerine sendika tarafından dün saat 12.30’da TCDD Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

Sürgüne tepki gösterilen basın açıklaması sonrası sendika MYK üyeleri, Şube Başkanları ile üye ve temsilcilerinden oluşan heyet, sorunun çözüme kavuşturulması amacıyla TCDD Genel Müdürü makam katında bekleyişe başladı.

Ancak heyette yer alan sendika üyeleri gece saat 23.30'da çevik kuvvet tarafından kurumdan dışarı çıkarıldı.

MEMUR-SEN ÜYESİNDEN 'GEREĞİNİ YAPTIK' PAYLAŞIMI

Sendikadan yapılan açıklamanın ardından bugün sürgünün kararının geri çekilmesi amacıyla yeniden girişimde bulunan heyetin çabaları yine sonuçsuz kaldı.

soL'a konuşan KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Halkapınar İşyeri Temsilcisi Begüm Özyönüm, "Arkadaşlarım bugün tekrar genel müdürlük binası önüne gittiler. TCDD'de çalışmayıp bize destek veren çeşitli konfederasyon ve sendika üyeleri arkadaşlarımız bina içerisine giremedi. Çalışan arkadaşlarımız da bina içerisine girebilmesine rağmen, genel müdür yardımcısı servis müdürleri ve müdür yardımcılarıyla onların bulunduğu koridorlar güvenlik görevlileriyle kapatıldığı için giremediler" dedi.

Özyönüm şunları söyledi:

"Dün arkadaşlarım Genel Müdür ile görüştü. Müdür çok kısa görüşüp rotasyon olduğu söyledi. Ulaştırma Bakanlığı'ndan görüşme talep etti arkadaşlar. Genel Müdür ve yardımcısı görüşmeye kapıları kapatınca. Kişinin isteği dışında olan her şey sürgündür, rotasyon değil. Görev yazısı o kadar hızlı çıktı ki hemen Ankara'ya gittiler. Biz bu kararın geri çekilmesini istiyoruz.

Memur-Sen üyesi bir çalışanın paylaşımı bu meselenin sürgün olduğunun kanıtı adeta. Paylaşım yapılıyor ve ardından onların talimatıyla olay gerçekleşiyor."

Memur-Sen üyesi Muhhittin Kavak sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Gereğini yaptık, geçmiş olsun" diye yazdı. Kavak, daha sonra paylaşımını sildi.