Çözüm Komisyonu üyesi AKP'li Mahir Ünal: İzleme Heyeti iptal olabilir

Çözüm Komisyonu üyesi olan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İzleme Heyeti'ne karşıyım" açıklamasına ilişkin olarak ise, "Heyetin kurulduğu deklare edilmedi henüz, bu nedenle kesin bir dille bu heyet oluşturulacak diyemeyiz, iptal olabilir" dedi.

AKP Grup Başkan vekili mahir Ünal yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın eleştirdiği İzlemen Heyeti'nin henüz tam olarak kurulmadığını ve iptal olabileceğini söyledi.

Ayrıca, Mahir Ünal "Kadınlara karşı kullanılan eril dil sıkıntılı. Kadınlara çok karışıyoruz. Kadın meselesi konusunda çokça reform yapmamıza rağmen fazla eril bir dil kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Habertürk gazetesinden Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan (22 Mart 2015) Mahir Ünal'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İzleme Heyeti kurulmasına olumlu bakmıyorum” sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Çözümün mimarı Tayyip Erdoğan’ın kendisidir. Çözüm iradesini ortaya koyacak AK Parti’den başka güçlü bir aktör yok. AK Parti’nin merkezindeki güven duygusunu da temsil eden bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır. 

"Basından öğrendim” dedi. Neden şaşırdı? Aranızda bir kopukluk mu var?

“Basından öğrendim” dediği gazetedeki isimlerdir. O isimler kesin değil zaten. Sayın Başbakan’ımız, Sayın Cumhurbaşkanı’mızı her konuda bilgilendirir. İşin güzel tarafı her şeyin şeffaf olması... Sayın Cumhurbaşkanı her şeyi kamuoyu önünde dile getiriyor. 

Çözüm Komisyonu’nu zor durumda bırakan bir açıklama olmadı mı? 

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın görüşüdür ve bizim için kıymetlidir. 

Peki, bu açıklamadan sonra İzleme Heyeti’nin iptali söz konusu olur mu?

Kurulduğu deklare edilmedi henüz. 

Yani, kurulacağı kesin değil mi? 

Tabii ki kesin değil.