7 TİP'li genç katliamın 40. yılında mezarları başında anılacak

8 Ekim 1978 tarihinde Ankara Bahçelievler’de faşistlerce katledilen 7 Türkiye İşçi Partili öğrenci, ölümlerinin 40. yılında yarın Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’nda anılacak.

Haber Merkezi

8 Ekim 1978 tarihinde Ankara Bahçelievler’de faşistlerce katledilen 7 Türkiye İşçi Partili öğrenci, bu yıl da yoldaşları tarafından anılacak.

8 Ekim Pazartesi günü Ankara’da gerçekleşecek anma için 13.30’da Karşıyaka Mezarlığı’nın 2. kapısında toplanılacak. Saat 14.00’da mezarları başında anılacak 7 TİP’li genç, aradan geçen 40 yıl süresince unutulmadı.

KATİLLERİ AKP TARAFINDAN SERBEST BIRAKILDI

Ankara Bahçelievler'de 7 TİP'linin katledilmesinin üzerinden tam 40 yıl geçti. ODTÜ Elektrik bölümü öğrencisi Serdar Alten, Ankara Devlet Mimarlık Akademisi öğrencisi Hürcan Gürses, Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Efraim Ezgin, Hacettepe Üniversitesi İstatistik bölümü öğrencisi Latif Can ve Osman Nuri Uzunlar ve daha sonra eve gelen iki devrimci Faruk Erzan ve Salih Gevence faşist katiller tarafından katledildi.

Cinayette yer alan Abdullah Çatlı Susurluk'ta ölürken, Haluk Kırcı AKP tarafından serbest bırakıldı. Yine katliamın bir diğer ismi İbrahim Çiftçi MHP Genel Başkanlığı'na aday oldu. Son olarak 3. Yargı Paketi ile birlikte katliamın son iki tutuklusu da AKP tarafından serbest bırakıldı.