Zehirlenmelerin nedeni belli oldu: Çöpe atılması gerekenleri askerlere veriyoruz!

Bir askerin ölümüne, yüzlerce askerin zehirlenmesine neden olan Rota Yemekçilik'te çalışan bir işçi, zehirlenmelerin nedeninin çöpe atılması gereken malzemelerin tekrar kullanılması olduğunu söyledi.

Manisa’da yüzlerce askerin zehirlendiği 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nın yemek tedarikçi şirketi Rota Yemekçilik'te çalışan bir işçi, zehirlenmelerin nedeninin çöpe atılması gereken malzemelerin tekrar kullanılması olduğunu öne sürdü.

Milli Gazete'ye konuşan işçi, pirinç pilavının buzluklara yerleştirilmediğini ve kokan ürünlerin tekrar ısıtılarak askerlere verildiğini iddia etti.

Tarihi geçmiş ve buzdolabında tutulması gereken malzemelerin ‘sistemsizlik'ten dolayı dışarıda tutulduğunu belirten Rota Yemekçilik çalışanı, özellikle ucuz malların tercih edilip alındığını anlattı.

Denetimde büyük sıkıntıların olduğunu ve gıda tüzüğü noktasında Tarım İl Müdürlüğün denetim yapamadığını söyleyen çalışan, firmanın askeriye içinde olması nedeniyle kontrol görevlilerinin firma içine gelerek denetim yapamadığını ileri sürdü.