'TSK'da görevde olan 3 paşa ve 2 bin 500 subay Cemaatçi' iddiası

Türkiye gazetesi yazarı Nuri Elibol, şu an görevde olan 3 paşa ve 2 bin 500 subayın Bylock kullandığını ileri sürdü.

Haber Merkezi

TSK'da çok sayıda Cemaatçi'nin varlığını sürdürdüğü ileri sürüldü. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Nuri Elibol, bugünkü köşe yazısında TSK'da çok sayıda cemaatçi olduğunu iddia etti:

Sizinle sağlam bir bilgi paylaşayım, bunların ne kadar sinsice ilerlediklerini anlayın... Malumunuz 15 Temmuz darbe girişiminden sonra TSK’da kapsamlı bir temizlik yapıldı. Yüksek Askerî Şûra’da terfi edecek general ve amiraller sıkı bir inceleme ve titiz bir araştırma sonucunda belirlendi. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra terfi edenlerin FETÖ ile bağlantılı olması âdeta imkânsız. Ama ne yazık ki ‘ByLock’ meselesinin incelemesinde görüldü ki terfi eden general ve amirallerden 3’ü ‘ByLock’ kullanıcısı. Terfi eden, şu anda görevdeki 3 general ve amiral ‘ByLock’ kullanmış. 

TSK’da bu kadar temizlik yapılmış olmasına rağmen bünyede hâlâ kripto FETÖ’cülerin varlığını koruduğunu düşünüyorum. Polis-istihbarat, adalet ve ordu ile mülki idarelerden bunların kazınması lazım. Ama son edindiğim ve beni hayrete düşüren yeni başka bir bilgi paylaşayım sizinle. Şu anda görevde olan subay ve astsubaylardan 2 bin 500 kişi ‘ByLock’ kullanıcısı çıktı. TSK’da hâlen görev yapan subay-astsubaylardan 3 bin 600’ünün birinci derecede yakınları ‘ByLock’ kullanıcısı çıktı. Güya en detaylı FETÖ temizliği TSK’da yapıldı. Eğer bu temizliğe rağmen orduda durum böyleyse, diğer kurumların durumunu varın siz düşünün!..