Oğan'dan Bahçeli'ye: Kendisini seçen delegeden korkmasın, aday olsun

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, "Hiç kimse olağan kongre dışında bizden olağanüstü kongre kararı beklemesin" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında "Genel Başkan istiyorsa kendisini seçen kurultaya güvensin. Yine seçerse yine genel başkanımız olsun. Delegeden korkmayın" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesi ve ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "Hiç kimse olağan kongre dışında bizden olağanüstü kongre kararı beklemesin" sözlerine ilişkin "Genel Başkan istiyorsa kendisini seçen kurultaya güvensin. Yine seçerse yine genel başkanımız olsun. Delegeden korkmayın. Kendisinin önünde bir fırsat var. Adalete güvensin, ülkücü iradenin 548 imzasını hiçe saydı, mahkeme kararını hiçe saymasın" dedi.

Oğan'ın konuşamasından satır başları şöyle:

"MHP’de bir liderlik sorunu olduğunu, yönetim sorunu olduğunu ifade ettim. Partimiz MHP olmasına rağmen hareket sorunu var, insanlar hareket etmiyor. Tabanın sesine kulak verilmiyor. Ülkücü teşkilatlarımız ciddi sıkıntılar seçiyor. Ülkücüler 14 senedir mağdur. Sadece ülkücüler değil, Türk milleti mağdur. Sesine ses verebilecek dinamizminde bir genel merkez yok. Ülkücü iradenin önünde genel merkezin olmasının bir anlamı yok. Bir an önce 548 imzanın gereğini yapmasını beklerdir. Bize mahkeme kapsını gösterdi. Kendisinin önünde bir fırsat var. Adalete güvensin, ülkücü iradenin 548 imzasını hiçe saydı, mahkeme kararını hiçe saymasın. Genel başkanımız, 19 senedir bizim başkanımız. Saygıda kusur etmedik. Nolur gelsin, bu hareketi mahkeme kapısında daha fazla uğraştırmasın. Genel Başkan istiyorsa kendisini seçen kurultaya güvensin. Yine seçerse yine genel başkanımız olsun. Delegeden korkmayın"

Konuyla ilgili konuşan MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın'ın konuşması ise şunları söyledi:

"Önce şunu ifade edeyim, bugün verilen karar bütün Türkiye’de büyük bir heyecan yaratmıştır. Türkiye’nin gündemine oturmuş bir konu olarak öne çıkıyor.  Seçim sonrası tablo içerisinde gözyaşına boğulan arkadaşlarımızı, bu yaşananları hazmedemeyen arkadaşlarımızı iliklerimize kadar hissettik. Etkilenmemek mümkün değil. Türkiye ateş çemberinden geçiyor ve içinde bulunduğumuz şartlarda Türk milletinin adını ortadan kaldırmaya yönelik bir çalışma yürütülüyor. Herkesin sorumluluk alması gereken bir süreçteyiz. Bu bakışla bakıyoruz. Bu kişisel bir adım değildir. Türk milletinin geleceğini düşünerek herkesin yapması gereken şeyi yaptık. Tercüman olduğumuzu düşünüyorum. Önce, şunu söyleyeyim aslında bugün mahkemenin verdiği kararla kardeşler arasında bir uyuşmazlığa çözüm olmuştur. İki taraf da kardeştir, ayrı düşünülemez. Böyle bir karar alındı diye davul zurna çalarak sevinemeyiz. MHP genel merkezinde olanlar da bizim kardeşimiz. Biz buna ülkücü kardeşlik diyoruz, böyle bir aramızdaki anlaşmazlığı mahkemenin çözmüş olmasından mutluluk duyuyorum."