'Kozmik oda' davasıda Arınç'ın talebi reddedildi

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarıyla başlatılan ve "devlet sırrı" niteliğindeki belgelerin bulunduğu Seferberlik Bölge Başkanlığının "kozmik odaları"nda günlerce süren aramalarla ilgili soruşturmanın hakim ve savcılarının yargılandığı davada, Arınç'ın müdahillik talebi kabul edilmedi.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarıyla "Kozmik Oda"ya giren Cemaatçi hakim ve savcıların yargılandığı davada,  Arınç'ın müdahillik talebi kabul edilmedi. 

Vatan'da yer alan habere göre duruşmaya, tutuklu sanıklar eski savcı Mustafa Bilgili, eski hakimler  Nihal Uslu ve Halil İbrahim Kütük jandarma eşliğinde getirildi. Duruşmada,  Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici olarak görevden uzaklaştırılan  tutuksuz sanık hakim Abdullah Bahçeci de hazır bulundu.
 
Sanıkların yakınlarının da katıldığı duruşmada, Seferberlik Tetkik  Komutanlığında o dönemde görev yapan Erkan Yılmaz Büyükköprü ile Osman Darıcı  müşteki sıfatıyla yer aldı.
 
Savunma için söz verilen sanık Nihal Uslu, suçlamaları kabul  etmediğini belirterek, beraatini talep etti. Uslu, mahkemeye el yazısıyla  hazırladığı 52 sayfalık savunma sundu.
 
Sanık Halil İbrahim Kütük ise davaya konu arama yapılan yerin "kozmik  oda" olmadığını savundu. Bu yerin "kozmik oda" olabilmesi için gizli bilgiler  içermesi gerektiğini ifade eden Kütük, asıl "kozmik oda"nın Gölbaşı'ndaki Özel  Kuvvetler Komutanlığında olduğunu basından duyduğunu söyledi.
 
Söz konusu soruşturmada sadece Arınç'a suikastin değil, hükümeti  devirme suçunun da bulunduğunu ifade eden Kütük, makul şüphe olduğu için  seferberlik bölge başkanlığında arama kararı verdiğini öne sürdü.
 
Kütük, o dönem soruşturulan şüphelilerin Arınç'ın evinin yakınında  yakalandığını, üzerlerinde sahte basın kartı çıktığını, bir şüphelinin de  Arınç'ın evinin krokisini yutmaya çalışırken engellendiğini iddia etti.4