Erdoğan'dan 'Katar' açıklaması: Asla yapmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'daki Türk askeri üssünün kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin, "Yani böyle bir şeyi Katar istemedikten sonra böyle bir şeyi biz yapmayız, asla yapmayız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin Erdoğan, France 24 kanalına açıklamalarda bulundu.

Katar krizine ilişkin konuşan Erdoğan, şu anda Suudi Arabistan'ın Körfez’in en güçlü ülkesi olduğunu belirtirken, "Ve benim bütün açıklamalarımda, yani Suudi Arabistan Kralından bizim isteğimiz; bu bölgenin büyüğü olarak hem yaşça, hem ekonomik olarak, yani burada bir krizin çıkmasına müsaade etmemesidir, biz hep bunu istedik. Bu 13 maddelik yaptırıma gelince, bu 13 maddelik yaptırımın bir devleti devlet olmaktan çıkarma yaptırımıdır. Katar bir devlettir" dedi.

Katar'daki Türk askeri üssüne ilişkin de konuşan Erdoğan, "Türkiye Katar’la savunma anlaşması yapmıştır 2014’te, bu savunma anlaşmasında Katar’da bir üs kurma olayı var ve Katar’ın bu talebine biz de evet dedik. Ve ben o yıl aynı talebi Suudi Arabistan’a yaptım ve Suudi Arabistan’a da aynı şekilde 'isterseniz Suudi Arabistan’da da bir üs kurabiliriz' dedim. Onlar bana o zaman, 'biz bunu bir değerlendirelim' dediler. Ve biz tabi bu arada Katar’daki bu çalışmalarımıza devam ettik ve şu andaki üs çalışmaları 2014’te başlayan çalışmadır. Şimdi ne diyor? 'Türkiye’nin oradaki üssünü kaldıracaksın' diyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Peki, bunu yapmaya hazır olur musunuz acaba bir jest olarak?" sorusuna, "Yani böyle bir şeyi Katar istemedikten sonra böyle bir şeyi biz yapmayız, asla yapmayız." yanıtını verdi.