Çeşme’ye rant ayarı!

Yerel yönetimleri devre dışı bırakıp imar değişiklikleri yapan Çeve ve Şehircilik Bakanlığı’ndan sonra şimdi de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ege’nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme Dalyan’da parsele özel imar değişikliği yaptı, 3. derece SİT alanı “Tercihli Turizm ve Konut Yerleşim Alanı”na dönüştürüldü.

soL – İzmir

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Çeşme Dalyan'da Maliye adına kayıtlı ve özelleştirme kapsamına alınan yaklaşık 8 dönümlük alanın imar durumunda bir kez daha değişikliğe gitti. Yerel yönetimden gelen itirazları reddeden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 3'üncü derece SİT alanı olarak kayıtlı araziyi bir kez daha "Tercihli Turizm ve Konut Yerleşim Alanı"na çevirerek daha yüksek bedelle satışa çıkartacak.

ÖİB, PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI

Ege Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan İzmir'in Çeşme ilçesinde, Maliye adına kayıtlı arazilerin satışı öncesinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB), jet plan değişikliği geldi. Geçtiğimiz yılın sonlarında benzer bir değişikliğe giden ve büyük tartışmalara yol açan hamlesinden vazgeçmeyen idare kısmen yenilenen planları bir kez daha askıya çıkardı.

SATIŞ ÖNCESİ ANLAMLI PLAN DEĞİŞİKLİĞİ!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belediyeleri devre dışı bırakarak yaptığı imar planı değişikliklerinden sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da Çeşme'de önemli bir arazinin imar planını değiştirdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Çeşme Dalyan'da Taşlık Mevkii'nde bulunan ve özelleştirme kapsam ve programında bulunan 7 bin 874 metrekare büyüklüğündeki araziyi “Tercihli Turizm ve Konut Yerleşim Alanı”na çevirdi.

SİT ALANIYDI, TURİZME AÇILDI

Resmi Gazete'de yayınlanan imar değişikliği çerçevesinde, 3'üncü derece doğal SİT alanı olarak kayıtlı taşınmazın koruma amaçlı uygulama imar planlarında bir kez daha değişikliğe giden ÖİB, İzmir Büyükşehir ve Çeşme Belediyesi'nden gelen itirazların kısmen kabul etti. Yapılan parsele özel imar değişikliği sonrasında, arazinin daha yüksek bedeller ile satılmasının önünü açan Özelleştirme Yüksek Kurulu, hazırladığı plana göre turizme açılan alanın kullanım fonksiyonunu ise korudu.