Aydın'da jeotermal borusu patladı

Aydın'ın Kuyucak İlçesi'ne bağlı Çobanisa Mahallesi'nde jeotermal sondaj sahasında çalışma yapıldığı sırada boru patladı.

Bugün meydana gelen olayda çevrede bulunan narenciye ve zeytin bahçeleri ile hayvan çiftliklerini su bastı. Aydın Valisi Erol Ayyıldız zarar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü, çıkacak rapor doğrultusunda ise sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı. 

Çiftçilerden tepki

Tarım arazilerini su basan çiftçiler ile çevredeki besi çiftliklerinin sahipleri, bölgeye inceleme yapmaya gelen Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine tepki gösterdi. Çiftçilerden Ali Ateş ile narenciye bahçesini su basan Mahmut Yalçın, zararlarının karşılanmasını istedi.Zeytin ve incir bahçesini su basan çiftçilerden Ali Küçük ise jeotermal yapmak uğuna kendilerine zarar verildiğini belirtip, "Dayamışlar sırtlarını iktidara, bu adamların kimseleri dinlediği yok. Geçenlerde de bir zeytin bahçesini su bastı, zeytin ağaçları kurudu. Bu suyun içinde kükürt ve bor bulunuyor. Bu da tarım arazilerimizi kurutuyor. Kükürt solumak istemiyoruz" diyerek, tepkisini dile getirdi.