Suriye Dünya Kupası'ndan diskalifiye edildi

Suriye Milli Takımı, FIFA’nın almış olduğu kararla 2014 Dünya Kupası elemelerinden diskalifiye edildi.

Suriye Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Asya ön eleme maçında daha önce İsveç Milli Takımında forma giymiş olan George Murad’ı oynattığı gerekçesiyle diskalifiye edildi.

Tacikistan’a karşı oynadığı iki maçı 2-1 ve 4-0’lık sonuçlarla kazanan Suriye ikinci maçta 2-0 hükmen mağlup edilerek Asya Elemeleri C grubundan çıkartıldı. Suriye’nin grubunda yerine Tacikistan’ın yer alacağı bildirildi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) yaptığı açıklamada çifte vatandaşlık statüsündeki George Murad’ın 2005 yılında İsveç Milli Takımında forma giydiğini, bu nedenle Suriye’nin diskalifiye edildiğini açıkladı.

FIFA’nın Diskalifiye kararını Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’ye ekonomik yaptırım hazırlıkları içinde olduğu dönemde alması dikkat çekti. Bilindiği üzere AB ve ABD, Suriye’nin petrol ticaretine ambargo koyma hazırlıkları içerisindeler. FIFA’nın almış olduğu karar Suriye’ye dönük baskıların siyasi, ekonomik, askeri boyutların da ötesine geçebileceğini düşündürüyor.

(soL - Spor)